A- A+
Το σενάριο εξόδου από το ευρώ εξέτασε η ΚτΚ - Αρνητική η εισήγησή της λόγω των συνεπειών
Η συζήτηση για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ έχει ξεκινήσει για τον πολιτικό κόσμο στη Μεγαλόνησο, μετά τις ιδέες για δημοψήφισμα και τις δημόσιες δηλώσεις για εξέταση παν ενδεχομένου για τη σωτηρία της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν μεταδώσει κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η κεντρική τράπεζα της χώρας την περασμένη εβδομάδα εργάστηκε επάνω στο σενάριο εξόδου της από το ευρώ και επιστροφή στη λίρα.

Ωστόσο, τα συμπεράσματα αυτής της έκθεσης ήταν αρνητικα γύρω από την πιθανότητα η λίρα να ξαναγίνει το εθνικό νόμισμα της Κύπρου.

Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του προέδρου της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ

«Θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη αλλά το να φύγουμε από το ευρώ είναι τώρα ένα σημείο που πρέπει να διερευνηθεί» τόνισε σχετικά.

Στο ιδιο μήκος κύματος κινούνται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΑΚΕΛ ξεκινά μελέτη για έξοδο της χώρας απο το ευρώ μέσω ενός δημοψηφίσματος.

Διαβάστε επίσης

* Τι σημαίνει για την Κύπρο μία άτακτη χρεοκοπία σήμερα - Καταστροφικές συνέπειες