A- A+
Νέα μειωμένα επιτόκια στις προθεσμιακές των ομίλων Alpha και Πειραιώς – Όλες οι κινήσεις
Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν τις τελευταίες ώρες στις προθεσμιακές καταθέσεις που προσφέρουν οι τράπεζες των ομίλων Alpha Bank και Πειραιώς, προς την κατεύθυνση μείωσης των επιτοκίων.

Πρόκειται για κινήσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της εκλογίκευσης των αποδόσεων στους λογαριασμούς προθεσμίας, οι οποίες περιλαμβάνουν τόσο περικοπές στα επιτόκια των προϊόντων, όσο και καταργήσεις προνομιακών προγραμμάτων.

Σημειώνεται πάντως ότι οι αλλαγές αυτές αποφασίστηκαν πριν τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup και το ξέσπασμα της κυπριακής κρίσης, που εκτιμάται ότι προς το παρόν θα ανακόψουν την πτωτική πορεία των επιτοκίων.

Επιτόκια κάτω από 3%

Ενδεικτικό των περιθωρίων μείωσης των αποδόσεων στους λογαριασμούς προθεσμίας είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της Alpha Bank μείωσε το επιτόκιο της 24μηνης κατάθεσης που διατίθεται και από το δίκτυο της Εμπορικής Τράπεζας κάτω από το 3% για ποσά έως 50.000 ευρώ.

Ο λόγος γίνεται για το προϊόν Alpha Νέα Εποχή, το οποίο πλέον για ποσά μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ προσφέρει μέση ετησιοποιημένη απόδοση χαμηλότερη του 4%.

Παράλληλα, η διοίκηση της τράπεζας προχώρησε σε καταργήσεις προνομιακών προγραμμάτων που διέθετε η Εμπορική, όπως το «Εμπορική 4 Εποχές» και τις εκδόσεις του λογαριασμού «Αυξάνω», 3μηνης και 12μηνης διάρκειας.

Οι κινήσεις της Πειραιώς

Σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου προθεσμιακών καταθέσεων που διαθέτει από το δίκτυο των Πειραιώς –ΑΤΕ προχώρησε και η διοίκηση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Στο πλαίσιο αυτό κατήργησε προνομιακά προγράμματα που διέθετε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως το «Με το Παραπάνω», και προϊόντα της ΑΤΕ, όπως το «ΑΤΕ Διπλασιάζω».

Παράλληλα, προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο προθεσμιακό λογαριασμό «Αυξάνω» της Αγροτικής Τράπεζας, ο οποίος πλέον θα αποτελεί κοινό προϊόν των δύο τραπεζών και θα διατίθεται για διάρκειες 6, 12 και 18 μηνών.

Τέλος, σημαντικές ήταν οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στα επιτόκια της online προθεσμιακής κατάθεσης winbankdirect.

Για να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης προθεσμιακών καταθέσεωντου Moneyonline.gr.