A- A+
«Παγώνει» εντολές πληρωμών και μεταφορές κεφαλαίων η κεντρική τράπεζα της Κύπρου
Σε προσωρινό «πάγωμα» των εντολών πληρωμών και των μεταφορών κεφαλαίου προχωρά η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, εν αναμονή της νομοθέτησης του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ), η νομισματική αρχή της χώρας απέστειλε σε όλες τις κυπριακές τράπεζες επιστολή με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2013.

Στην επιστολή που φέρει ένδειξη «Εμπιστευτικόν» τονίζεται ότι η Τράπεζα απαγορεύει προσωρινά και μέχρι νεωτέρας την εισαγωγή είτε από ιδρύματα υποκείμενα στην εποπτεία της Κεντρικής Τράπεζας ή κατ΄ άλλο τρόπο εντολών πληρωμής ή μεταφοράς κεφαλαίων σε οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος.

Η εξέλιξη αυτή είναι αναμενόμενη μετά την απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις για την ερχόμενη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, όπως όλα δείχνουν η Τρίτη θα κηρυχθεί ως τραπεζική αργία, ώστε να μείνουν όλα τα τραπεζικά καταστήματα κλειστά, ενώ εάν δεν ξακαθαρίσει η κατάσταση δεν αποκλείεται να μην ανοίξουν καθόλου μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

* Μπλόκαραν τα ΑΤΜ στην Κύπρο - Κατέβασαν ρολά οι συνεργατικές που λειτουργούν και Σάββατο