A- A+
Reuters: Ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή
Για ενδιαφέρον ρώσων επενδυτών για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής Τράπεζας και αύξηση του ποσοστού τους στην Τράπεζα Κύπρου, κάνει λόγο τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι Ρώσοι επενδυτές ενδιαφέρονται για την απόκτηση μεγάλου ποσοστού συμμετοχής στην Λαϊκή Τράπεζα και να αυξήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην Τράπεζα Κύπρου, στις δύο δηλαδή μεγαλύτερες τράπεζες του νησιού.

Το Reuters αναφέρει ακόμη ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ταξιδέψει στη Ρωσία για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Vladimir Putin για να συζητήσει πιθανή ρωσική βοήθεια.

Αναμένεται να επιδιώξει μια πενταετή παράταση του ισχύοντας ρωσικού δανείου προς την Κύπρο (ύψους 2,5 δισ. ευρώ), που ωριμάζει το 2016, καθώς και μείωση του επιτοκίου που διαμορφώνεται στο 4,5%. Αξιωματούχοι δηλώνουν πως η Κύπρος έχει ζητήσει μείωση του επιτοκίου κατά 1,5%-2%.

Συμμετοχή στο πακέτο

Εξάλλου, το Reuters μεταδίδει ότι η Κύπρος έχει ενδείξεις ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο συνεισφοράς στη διάσωσή της.

Ως όρο για τη συμμετοχή της θέτει να λάβει το ίδιο πιστωτικό status όπως οι δανειστές της ευρωζώνης - δηλαδή να αποπληρωθεί αμέσως μετά το ΔΝΤ.

«Είναι πιθανόν να συμβεί», ανέφερε αξιωματούχος με γνώση των συζητήσεων για τη διάσωση.