A- A+
Emporiki Bank: Νέο πλαίσιο συνεργασίας με ιδιώτες πελάτες
Στη συγκέντρωση όλων των όρων που διέπουν τις βασικές συναλλακτικές σχέσεις των πελατών της με αυτή σε ενιαίο κείμενο, το «Πλαίσιο Συνεργασίας με τους ιδιώτες πελάτες» της, προχώρησε η Εμπορική Τράπεζα.

Οι συναλλαγές επί καταθετικών λογαριασμών, περιλαμβανομένων των εμβασμάτων, πάγιων εντολών και επιταγών, οι συναλλαγές με κάρτες και γενικά κάθε συναλλαγή πληρωμής θα διέπονται εφεξής από το ως άνω «Πλαίσιο Συνεργασίας», το οποίο, όπου απαιτείται, θα συμπληρώνεται με τις επιμέρους προϊοντικές συμβάσεις.

Διευκρινίζεται ότι το Πλαίσιο αυτό, το οποίο ορίζει τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών, δεν τροποποιεί υφιστάμενες επιμέρους συμβάσεις προϊόντων και υπηρεσιών, οι διατάξεις των οποίων εξακολουθούν ως ειδικότερες να ισχύουν.

Σημειώνεται επίσης ότι το Πλαίσιο Συνεργασίας δεν αφορά στο τιμολόγιο υπηρεσιών που παρέχει η Τράπεζα, ενώ δεν επηρεάζει και δεν επηρεάζεται από την τιμολογιακή της πολιτική.

Το νέο πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή από την 26η Απριλίου 2013. Μπορείτε να διαβάσετε το νέο πλαίσιο συνεργασίας εδώ.

Το ελληνικό δίκαιο

Η Εμπορική Τράπεζα υπενθυμίζει στους πελάτες της ότι με το Ν. 3862/2010, με τον οποίο ενσωματώθηκε στο Ελληνικό δίκαιο η Οδηγία για τα συστήματα πληρωμών, βελτιώθηκε σημαντικά το θεσμικό πλαίσιο για τις συναλλαγές πληρωμών, την διαφάνεια των όρων που τις διέπουν και την ενημέρωση των συναλλασσόμενων.

Η τράπεζα, ήδη από το 2010, εναρμόνισε τις συμβάσεις παροχής των προϊόντων και υπηρεσιών της στις κατά τα ανωτέρω νέες διατάξεις και δεσμεύθηκε να συνεχίσει να μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της διαφάνειας και του επιπέδου ενημέρωσης των πελατών της.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από το δίκτυο Καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας και από την εταιρική ιστοσελίδα www.emporiki.gr.