A- A+
Συνεταιριστική Χανίων: Πρόγραμμα κάλυψης των απαιτήσεων των φαρμακείων της Κρήτης από τον ΕΟΠΥΥ
Επέκταση της δράσης της για τα φαρμακεία της Κρήτης για μια νέα περίοδο δύο μηνών αποφάσισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της επιτυχημένης πρωτοβουλίας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων εξακολουθεί να προωθεί και να συμβάλει στη λύση του προβλήματος της προμήθειας φαρμάκων για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει την προσφορά του χρηματοδοτικού προϊόντος της προς τα φαρμακεία όλης της Κρήτης, με στόχο να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που δεν έχουν πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ, για τους μήνες Δεκέμβριο του 2012 και Ιανουάριο του 2013.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενες πρωτοβουλίες της η Τράπεζα είχε καλύψει το αντίστοιχο κόστος για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012, ενέργεια που είχε τύχει ιδιαίτερης αποδοχής από τους φαρμακοποιούς και γενικότερα από την κοινωνία της Κρήτης, καθώς οι ασφαλισμένοι πλέον μπορούσαν απρόσκοπτα να προμηθεύονται τα φάρμακά τους, ασχέτως των κινητοποιήσεων των φαρμακείων απόρροια της έλλειψης ρευστότητας που τους δημιουργεί η καθυστέρηση πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του παρεχόμενου προγράμματος, τα φαρμακεία έχουν τη δυνατότητα εκχώρησης των απαιτήσεων τους από τον ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα, ενώ το προϊόν της χρηματοδότησης κατευθύνεται απευθείας στους προμηθευτές των φαρμακείων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αυτή της Τράπεζας είναι κομμάτι της γενικότερης φιλοσοφίας και πολιτικής της, προσπαθώντας με κάθε τρόπο, ιδιαίτερα σε αυτές τις τόσο δύσκολες για τη χώρα μας εποχές, να στέκεται δίπλα στους πολίτες και να καλύπτει, στο βαθμό των δυνατοτήτων της, πραγματικές τους ανάγκες.