A- A+
Πρόσκληση για τα βραβεία βραβεία «FT/Citi Ingenuity Awards 2013: Urban Ideas in Action» από Citi και FT
Οι Financial Times και η Citi απηύθυναν πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα βραβεία «FT/Citi Ingenuity Awards 2013: Urban Ideas in Action». Έως τις 31/3 η υποβολή των αιτήσεων.

Πρόκειται για τον παγκόσμιο θεσμό που στοχεύει στην αναγνώριση ατόμων, ομάδων, οργανισμών και κοινοτήτων που έχουν αναπτύξει πρωτοποριακές λύσεις για την αντιμετώπιση αστικών προκλήσεων προς όφελος των πόλεων, των πολιτών και των αστικών κοινοτήτων.

Σήμερα, περισσότεροι από 3,3 δισ. άνθρωποι ζουν σε αστικές περιοχές – αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 5 δισ. έως το 2030, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης του ΟΗΕ.

Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ανάπτυξη και πρόοδος των πόλεων, η ανάγκη για αντιμετώπιση της ολοένα και ταχύτερης αστικοποίησης γίνεται ακόμη πιο επιτακτική.

Ο παγκόσμιος αυτός θεσμός που αναπτύχθηκε από τους Financial Times και τη Citi, σε συνεργασία με την INSEAD, αποσκοπεί στην αναγνώριση των ιδεών που τροφοδοτούν την αστική πρόοδο και ανάπτυξη.

Ποια τα νέα στοιχεία για το 2013

Το 2013, τα FT/Citi Ingenuity Awards επεκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: από την τοπική αυτοδιοίκηση, τα συστήματα μεταφοράς, την ενέργεια και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την εκπαίδευση και τη διαχείριση πόρων μέχρι τον στεγαστικό τομέα, την υγεία, τη δημόσια ασφάλεια, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας, τη συμμετοχή των πολιτών και τις πλατφόρμες συνεργασίας.

• Οι κορυφαίοι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν σε δύο ένθετα παγκόσμιας κυκλοφορίας των Financial Times.

• Η επιλογή των φιναλίστ θα γίνει κατά περιφέρεια.

• Οι φιναλίστ κάθε περιφέρειας θα κληθούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω σχετικά με τις αστικές προκλήσεις και τις πιθανές λύσεις με κορυφαίους παράγοντες του κλάδου.

• Από κάθε περιφέρεια θα αναδειχθεί ένας νικητής.

• Ο παγκόσμιος νικητής θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 2013.

Λίγα λόγια για τα βραβεία

Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν με βάση ένα ευρύ φάσμα κριτηρίων, όπως μεταξύ άλλων η πρωτοτυπία, ο αντίκτυπος, η αποτελεσματικότητα και τα αποτελέσματα.

Τα κριτήρια αξιολόγησης σχεδιάστηκαν από την INSEAD, μία από τις κορυφαίες και μεγαλύτερες σχολές μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων διεθνώς.

Οι Financial Times και η INSEAD θα εξετάσουν όλες τις αιτήσεις υποψηφιότητας ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις συμμετοχής.

Αιτήσεις και αξιολόγηση

Η επιλογή των νικητών θα γίνει από διεθνή κριτική επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν ειδικοί από διάφορους κλάδους.

Ως χορηγός, η Citi δε θα μετάσχει στην αξιολόγηση ή την εξέταση των υποψηφιοτήτων.

Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές ηλεκτρονικά από τις 28 Ιανουαρίου 2013 μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013.

Το έντυπο της αίτησης, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία διατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.FTCitiawards.com