A- A+
Σε Laiki Bank μετονομάζεται η Marfin Egnatia – Έτοιμα όλα σε λίγες ημέρες
Τη μετονομασία του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα από Marfin Egnatia σε Laiki Bank αποφάσισε η διοίκηση της Cyprus Popular Bank. Οι απαιτούμενες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μία κίνηση που στοχεύει στην αποσύνδεση της τράπεζας από το όνομα Marfin, μετά την κρατικοποίησή της, που σήμανε τη σημαντική συρρίκνωση των ποσοστών που έλεγχε, άμεσα ή έμμεσα (πχ. μέσω Dubai) η πλευρά της MIG και του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Το νέο λογότυπο που θα χρησιμοποιείται παντού, από τα καταστήματα μέχρι το ίντερνετ φαίνεται στην φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το δημοσίευμα.

Η διαμάχη με MIG

Υπενθυμίζεται ότι η MIG διεκδικεί αποζημίωση από το κυπριακό δημόσιο για την κρατικοποίησή της.

Ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε αγωγή με την οποία κατηγορεί το κυπριακό δημόσιο ότι ενήργησε με τέτοιο τρόπο που οδήγησε την τράπεζα σε αναγκαστική κρατική διάσωση.

Επιπλέον, κατηγορεί τις κυπριακές αρχές για διακριτική μεταχείρηση υπέρ της Τράπεζας Κύπρου, που παραμένει ιδιωτική παρά τα κεφαλαιακά της προβλήματα.

Οι αλλαγές στις θυγατρικές

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από την ονομασία και το λογότυπο της τράπεζας, τροποποιούνται οι επωνυμίες των θυγατρικών εταιρειών της CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD, ως ακολούθως:

o Η «ΜΑRFIN ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «MARFIN LEASING Α.Ε.» μετονομάζεται σε «LAIKI LEASING ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ», με διακριτικό τίτλο «LAIKI LEASING AE»

o Η «MARFIN FACTORS & FORFAITERS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ», με διακριτικό τίτλο «MARFIN FACTORS & FORFAITERS» μετονομάζεται σε «LAIKI FACTORS & FORFAITERS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ», με διακριτικό τίτλο «LAIKI FACTORS & FORFAITERS»

o Η «MARFIN GLOBAL ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ», με διακριτικό τίτλο «MARFIN G.A.M. Α.Ε.Δ.Α.Κ.» μετονομάζεται σε «LAIKI ASSET MANAGEMENT ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ», με διακριτικό τίτλο «LAIKI ASSET MANAGEMENT» και «LAIKI. Α.Ε.Δ.Α.Κ.»

o Η «MARFIN EGNATIA FIN ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ» με διακριτικό τίτλο «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ FIN ΑΕ» και «MARFIN EGNATIA FIN ΑΕ» μετονομάζεται σε «LAIKI FIN ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ» με διακριτικό τίτλο «LAIKI FIN ΑΕ»

o Η «MARFIN COLLECTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «MARFIN EGNATIA COLLECTIONS ΑΕ» μετονομάζεται σε «LAIKI COLLECTIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «LAIKI COLLECTIONS ΑΕ»

Η Laiki Bank είναι μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας, ο οποίος με έδρα την Κύπρο και ιστορία 112 χρόνων, αποτελεί σήμερα ένα ισχυρό χρηματοοικονομικό οργανισμό, με παρουσία σε 9 χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Μάλτα και Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Κίνα. Διατηρεί δίκτυο άνω των 400 καταστημάτων και πέραν των 8000 εργαζομένων.

Η Τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, υπηρεσίες διεθνούς τραπεζικής, υπηρεσίες συναλλάγματος και διαχείρισης διαθεσίμων, ηλεκτρονικής τραπεζικής, factoring, χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων, τραπεζοασφαλιστικές υπηρεσίες, χρηματοεπενδυτικές και διαχείρισης κεφαλαίων.