A- A+
Νέα 24μηνη προθεσμιακή από Alpha - Emporiki
Σαρωτικές είναι οι αλλαγές στις προθεσμιακές καταθέσεις της Alpha Bank και της Εμπορικής Τράπεζας, λίγα μόλις 24ωρα μετά την εξαγορά της γαλλικής θυγατρικής από τον ελληνικό όμιλο. Όλα τα νέα επιτόκια.

Οι τροποποιήσεις στο χαρτοφυλάκιο καταθετικών προϊόντων των δύο τραπεζών αναμένεται να αποτελέσουν «πιλότο» για όλο τον κλάδο, στο πλαίσιο της προσαρμογής των αποδόσεων των λογαριασμών προθεσμίας σε «λογικά επίπεδα».

Πρόκειται για μία εξέλιξη που επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του Moneyonline.gr περί σχεδίου κατάργησης προνομιακών καταθέσεων και μειώσεων στα επιτόκια.

Τρεις κινήσεις

Οι αλλαγές που εφάρμοσε η διοίκηση της Alpha Bank κινούνται σε τρεις κατευθύνσεις:

- Μειώσεις επιτοκίων: Εφαρμόστηκαν μειώσεις επιτοκίων στα προθεσμιακά προϊόντα και των δύο τραπεζών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήθηκε το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης

- Κατάργηση προγραμμάτων: Από αυτήν την εβδομάδα έχει σταματήσει η διάθεση προνομιακών προγραμμάτων που προσέφεραν υψηλά επιτόκια έως 5% και ταυτόχρονα λειτουργούσαν σαν Ταμιευτήριο, δίνοντας τη δυνατότητα πρόωρης ανάληψης οποτεδήποτε χωρίς ποινή

- Μειούμενα επιτόκια: Τα επιτόκια της τράπεζας προσαρμόστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε όσο αυξάνεται η συνολική διάρκεια της κατάθεσης, πάνω από τους 6 μήνες, τόσο να περιορίζεται η μέση απόδοση.

Νέο 24μηνο προϊόν

Χαρακτηριστικοί των τάσεων που αναμένονται τους επόμενους μήνες στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων είναι οι όροι του νέου προϊόντος που θα διαθέτουν από το δίκτυό τους το επόμενο διάστημα οι Alpha Bank και Emporiki.

Πρόκειται για το πρόγραμμα 24μηνης διάρκειας με την ονομασία «Alpha Νέα Εποχή», που λανσαρίστηκε με αφορμή τη συνένωση των δύο τραπεζών.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι ότι το επιτόκιο μειώνεται κάθε τρίμηνο, προκειμένου να ακολουθήσει τις τάσεις που αναμένονται στις αποδόσεις όλων των λογαριασμών τα επόμενα χρόνια.

Από το 4,50% στο 3,70%

Έτσι, στην υψηλότερη κλίμακα αποδόσεων, το επιτόκιο ξεκινά από το 4,50% στο πρώτο τρίμηνο για να καταλήξει στο 3,70% στο έκτο και τελευταίο τρίμηνο της κατάθεσης.

Οι τόκοι καταβάλλονται στον πελάτη ανά τρίμηνο, ενώ ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα πρόωρης ολικής ανάληψης των κεφαλαίων του την ίδια ημέρα χωρίς καμία ποινή.

Μπορείτε να συγκρίνετε όλες τις προθεσμιακές καταθέσεις της αγοράς και να βρείτε την καλύτερη απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο αναζήτησης επιτοκίων του Moneyonline.gr.

Η ανακοίνωση των δύο τραπεζών

H Alpha Bank και η Εμπορική Τράπεζα υποδέχονται τη νέα εποχή και δημιουργούν μαζί το πρώτο κοινό προϊόν, τη νέα προθεσμιακή κατάθεση “Alpha Νέα Εποχή”.

Μία Προθεσμιακή Κατάθεση – Περισσότερα πλεονεκτήματα

Η νέα προθεσμιακή κατάθεση “Alpha Νέα Εποχή” εξασφαλίζει από σήμερα και για τα επόμενα δύο έτη, την απόδοση της καταθέσεως, παρέχοντας κάθε τρίμηνο τη δυνατότητα ολικής αναλήψεως χωρίς καμία επιβάρυνση.

Η “Alpha Νέα Εποχή” προσφέρει:

- Υψηλές αποδόσεις για δύο έτη, σταθερές ανά τρίμηνο.

- Καταβολή τόκων, κάθε τρίμηνο, στον λογαριασμό καταθέσεων.

- Δυνατότητα ολικής αναλήψεως του κεφαλαίου, κάθε τρίμηνο, στην επέτειο του προϊόντος, χωρίς επιβάρυνση, στην περίπτωση που ο Πελάτης επιθυμεί να αξιοποιήσει διαφορετικά τα χρήματά του.

- Επιλογές ανάλογα με το διαθέσιμο κεφάλαιο, για ποσά από Ευρώ 10.000, Ευρώ 50.000 και Ευρώ 100.000.

Το προϊόν διατίθεται στα 706 Καταστήματα της Alpha Bank και της Εμπορικής Τραπέζης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους της 2ετούς Προθεσμιακής Καταθέσεως, τις ισχύουσες εκδόσεις, τα ελάχιστα ποσά, τους πίνακες επιτοκίων και τη Συνολική Ετήσια Πραγματική Απόδοση (ΣΕΠΑ), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε οποιοδήποτε Κατάστημα της Alpha Bank ή της Εμπορικής Τραπέζης, τηλεφωνικώς στα 210 326 0000 και 801 11 326 0000 ή στα www.alpha.gr και www.emporiki.gr.