A- A+
Ερχεται ραβασάκι με «τσουχτερό» πρόστιμο στους 30.000 που δεν πλήρωσαν τα τέλη ΙΧ
Στους 30.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν κατέβαλαν στην εφορία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου που έληξε η σχετική προθεσμία το τέλος για το 2013. Σύντομα θα λάβουν επιστολή με το πρόστιμο.

Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα λάβουν τις επόμενες ημέρες ένα ειδοποιητήριο με το οποίο θα καλούνται να πληρώσουν το τέλος στο διπλάσιο, με δεδομένο ότι το πρόστιμο διαμορφώνεται στο 100%.

Φέτος η αποστολή των σχετικών ειδοποιητηρίων είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση με πέρυσι, διότι η αντιστοίχιση των ιδιοκτητών με τα ΙΧ έχει γίνει ηλεκτρονικά μέσω των ειδικών συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Εκτός από την επιστολή βεβαίωσης του προστίμου, το υπουργείο Οικονομικών θα ενημερώσει και τα συστήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να στους επιτόπιους ελέγχους στο δρόμο να μπορεί να γίνει άμεσα η αναγνώριση ενός οχήματος για το οποίο δεν πληρώθηκαν τα τέλη.

Στην προκειμένη περίπτωση, η Τροχαία θα αφαιρεί τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας από το όχημα και θα επιβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο του Κ.Ο.Κ.