A- A+
Saxo Bank: Ενδιαφέρον για ελληνικές μετοχές από το εξωτερικό
Θετική υπήρξε κατά την Saxo Bank η ανταπόκριση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις μετοχές ελληνικών εταιρειών, μετά την προσθήκη της εγχώριας αγοράς στην πλατφόρμα της.

Η Saxo Bank, η οποία εξειδικεύεται στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, συμπληρώνει τον τρίτο χρόνο παρουσίας της στην Ελλάδα, διατηρώντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο ρυθμός αύξησης της πελατειακής της βάσης ανήλθε το 2012 στο 30% στην Ελλάδα, σε σύγκριση με 20% πέρυσι, ενώ συνολικά οι πελάτες έχουν αυξηθεί κατά 100% από το 2009.

Στη διάρκεια του τελευταίου έτους καταγράφηκε υψηλή αύξηση της τάξης του 20% και στον όγκο συναλλαγών που πραγματοποιούν οι Έλληνες επενδυτές, μέσα από τις πλατφόρμες της Saxo Bank, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της γενικότερης χαμηλής επενδυτικής δραστηριότητας που παρατηρείται στις αγορές λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Υψηλό παραμένει και το ενδιαφέρον των επενδυτών -υφιστάμενων πελατών και μη- για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει η Saxo Bank, με 1.200 συμμετοχές κατά τον τρίτο χρόνο, 20% περισσότερες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, Επικεφαλής της Saxo Bank Ελλάδος & Chief Operating Officer της Saxo Bank Κύπρου, δήλωσε σχετικά ότι η τράπεζα προσθέτει «νέα προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επενδυτών και λαμβάνουν υπόψη τις συνεχείς εξελίξεις στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, ενώ επενδύουμε στην αναβάθμιση των πλατφορμών μας, τόσο σε επίπεδο ασφάλειας και ταυτοποίησης, όσο και σε επίπεδο διαφάνειας στη διαδικασία της επένδυσης, ώστε ο πελάτης να γνωρίζει εκ των προτέρων το συνολικό κόστος και κέρδος της κάθε συναλλαγής».

Επενδύσεις στο ΧΑ

Το 2012 αποτέλεσε μία σημαντική χρονιά για τη Saxo Bank, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών εντάχθηκε στις πλατφόρμες της, μέσα από τις οποίες οι Έλληνες επενδυτές έχουν πλέον πρόσβαση σε συνολικά 29 διεθνή χρηματιστήρια, σε περισσότερα από 22.000 επενδυτικά προϊόντα, καθώς και σε εξελιγμένα εργαλεία πληροφόρησης και για τις ελληνικές μετοχές, στα οποία μέχρι τώρα είχαν πρόσβαση μόνο θεσμικοί επενδυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις μετοχές ελληνικών εταιρειών υπήρξε θετική, επιτυγχάνοντας έτσι και το διττό στόχο της τράπεζας για στήριξη του ελληνικού Χρηματιστηρίου και διεύρυνση των επιλογών των Ελλήνων επενδυτών, οι οποίοι πλέον μπορούν μέσα από ένα λογαριασμό να πραγματοποιήσουν επενδύσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η Saxo Bank, ανταποκρινόμενη στο αυξημένο ενδιαφέρον των επενδυτών για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώνει στα γραφεία της, εμπλούτισε τη θεματολογία με δύο νέες ενότητες -«Διαπραγμάτευση Ελληνικών Μετοχών» και «Τεχνική Ανάλυση» (για «προχωρημένους» επενδυτές)- και σήμερα προσφέρει οκτώ διαφορετικά σεμινάρια, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής.

Συνολικά, περισσότεροι από 3.000 επενδυτές έχουν παρακολουθήσει τα σεμινάρια της Saxo Bank στην Ελλάδα, από το 2009 έως σήμερα.