A- A+
Eurobank Debit: Έφτασε η πρώτη "ανέπαφη" χρεωστική
Την πρώτη χρεωστική κάρτα ανέπαφων συναλλαγών λάνσαραν στην Ελλάδα Eurobank και MasterCard, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πελάτες της τράπεζας να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους στο ...δευτερόλεπτο.

Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι της νέας Eurobank Debit MasterCard θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης συναλλαγής, αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Ειδικά οι πληρωμές έως 25 ευρώ γίνονται ακόμα πιο πρακτικές, καθώς δεν απαιτείται ούτε η χρήση PIN κωδικού ούτε η υπογραφή του πελάτη.

Έτσι οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.).

Έξτρα ασφάλεια

Επιπλέον η νέα Eurobank Debit MasterCard κάρτα ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας MasterCard PayPass διαφυλάσσοντας έτσι την ασφάλεια των συναλλαγών και μειώνοντας τον κίνδυνο παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου των χρημάτων τους, αφού η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου.

Οι κάρτες Eurobank Debit MasterCard με ενσωματωμένη την τεχνολογία PayPass εκδίδονται και παραλαμβάνονται επιτόπου στα υποκαταστήματα της τράπεζας ενώ αρχικά θα διατίθενται στο δίκτυο καταστημάτων Eurobank σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πού γίνονται ανέπαφες πληρωμές

Η Eurobank Debit MasterCard γίνεται δεκτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανέπαφες συναλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως:

  • Γερμανός,
  • Cosmote,
  • Starbucks,
  • Zara,
  • Bershka,
  • Jumbo,
  • Ster Cinemas,
  • Coffee Time και
  • Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Το δίκτυο συνεργατών εμπλουτίζεται διαρκώς και οι κάτοχοι PayPass καρτών μπορούν να ενημερώνονται στο www.eurobank.gr.

Παράλληλα, η αναβαθμισμένη χρεωστική κάρτα γίνεται αποδεκτή σε περισσότερα από 34 εκατομμύρια σημεία με το σήμα MasterCard στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξασφαλίζοντας άμεση πρόσβαση στο συνδεδεμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Πρόγραμμα επιβράβευσης

Επιπλέον, η νέα χρεωστική συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης “Επιστροφή”, ανταμείβοντας καθημερινά με πραγματικά ευρώ τους κατόχους καρτών Eurobank για τις αγορές τους σε περισσότερες από 4.500 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η τεχνολογία MasterCard PayPass κερδίζει σταθερά την προσοχή του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, καθώς η Eurobank έχει ήδη σε κυκλοφορία πάνω από 30.000 πιστωτικές κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, καθώς και 1.000 τερματικά στην Ελληνική αγορά.

Ο Αναστάσιος Πανούσης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank, Επικεφαλής Εμπορικών Εργασιών και Διεθνών Δραστηριοτήτων Καταναλωτικής, Στεγαστικής Πίστης & Πιστωτικών Καρτών, σχολίασε σχετικά:

«Η νέα Debit MasterCard PayPass ανοίγει τον δρόμο στην νέα εποχή “ανέπαφων συναλλαγών” στις χρεωστικές κάρτες, αφού θα προσφέρει στους πελάτες μας ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια, ενώ παράλληλα τους επιβραβεύει για τις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος “Επιστροφή”».

Ο Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard στην Ελλάδα, δήλωσε:

«H πρωτοποριακή τεχνολογία MasterCard PayPass, που ενσωματώνεται τώρα στη νέα Eurobank Debit MasterCard κάρτα, αποτελεί το μέλλον των ανέπαφων συναλλαγών και το επόμενο βήμα προς την δημιουργία ενός κόσμου χωρίς μετρητά.

Μέσω των καινοτόμων χαρακτηριστικών της τεχνολογίας αυτής, στην οποία πλέον όλοι έχουν πρόσβαση, η αγοραστική εμπειρία των κατόχων θα βελτιωθεί σημαντικά, καθώς οι καθημερινές τους αγορές θα μπορούν να ολοκληρώνονται σε μηδαμινό χρόνο, εύκολα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».