A- A+
Παρατείνονται κατά 1 ημέρα οι προθεσμίες πληρωμής στην εφορία λόγω της κατάργησης 127 ΔΟΥ
Παράταση μίας εργάσιμης ημέρας σε όλες τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολουμένων που λήγουν τη 22 και 23 Οκτωβρίου, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της κατάργησης 127 ΔΟΥ.

Η λίστα με τις
εφορίες - ΔΟY που καταργήθηκαν
Την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε από το υπουργείο η ολοκλήρωση των ταμειακών συναλλαγών με το ευρύ κοινό των 127 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία από τις 22 Οκτωβρίου.

Οι ΔΟΥ στις οποίες μεταφέρεται η καθ' ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητα των ΔΟΥ, που αναστέλλεται η λειτουργία, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό τη Δευτέρα, 22.10.2012 και την Τρίτη, 23.10.2012.

Ως εκ τούτου, Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν τις παραπάνω ημέρες παρατείνονται βάσει της ΠΟΛ./1101/19.3.2002 απόφασης του υπουργού Οικονομικών, στη βάση του λήγοντος αριθμού του ΑΦΜ των φορολογουμένων.

Συγκεκριμένα, όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και συναλλαγών των φορολογούμενων που λήγουν τη Δευτέρα και την Τρίτη παρατείνονται κατά μία ημέρα.

Νέα κέντρα εξυπηρέτησης

Στις περιοχές όπου θα σταματήσουν να λειτουργούν ΔΟΥ θα συσταθούν 99 Κέντρα Εξυπηρέτησης φορολογούμενων τα οποία θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις, ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης φορολογούμενων θα δημιουργηθούν μέχρι το τέλος του έτους και θα στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών.

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Κοινού, που προτείνονται από το υπουργείο, κατανέμονται ως εξής:

Νησιά:

Άνδρος, Κέα, Αίγινα, Πόρος, Μήλος, Ύδρα, Σαλαμίνα, Σπέτσες, Κάρπαθος, Κάλυμνος, Λέρος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Θάσος, Παξοί, Ιθάκη, Πάρος, Θήρα, Μύκονος, Τήνος, Κύθηρα, Λήμνος, Σκιάθος, Σκόπελος, Άγιος Κήρυκος Ικαρίας

Ορεινές περιοχές:

Δημητσάνα, Καλάβρυτα, Δεσκάτη, Νευροκόπι, Φιλιάτες, Κόνιτσα, Δελβινάκι, Νεστόριο, Ελασσόνα, Αριδαία, Δομοκός, Αμφίκλεια, Αμύνταιο, Αρναία

Εθνικής/στρατηγικής σημασίας σε παραμεθόρια περιοχή:

Σουφλί, Διδυμότειχο, Σάππες, Σιδηρόκαστρο

Εξυπηρέτηση άλλων περιοχών:

Ναύπακτος, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Κρανίδι, Λεωνίδιο, Παράλιο Αστρος, Μεγαλόπολη, Ιστιαία, Κύμη, Λίμνη, Κάρυστος, Κρέστενα, Λεχαινά, Ζαχάρω, Αμαλιάδα, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Μοίρες, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη, Αρκαλοχώρι, Νεάπολη Βοΐου Κοζάνης, Μολάοι, Κιάτο, Ξυλόκαστρο, Γύθειο, Σκάλα, Αγιά, Σητεία, Ιεράπετρα, Καλλονή Λέσβου, Κυπαρισσία, Μουζάκι, Σοφάδες, Γουμένισσα, Νιγρίτα, Νέα Ζίχνη, Ηράκλεια, Καλαμπάκα, Φανάρι, Φιλιππιάδα, Πύλος, Αίγιο, Κάτω Αχαΐα, Μακρακώμη, Αταλάντη, Κίσσαμος

Εξυπηρέτηση περιοχών μεγάλης έκτασης:

Λαύριο, Μέγαρα, Αγιος Στέφανος, Αγιος Αθανάσιος, Λιμένα Χερσονήσου, Φάρσαλα, Τύρναβος, Αλμυρός, Μεσσήνη