A- A+
Πιστοποίηση ασφαλείας για την Τράπεζα Πειραιώς
Kατά το διεθνές αναγνωρισμένο πρότυπο ISO/IEC 27001 πιστοποίησε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, το σύνολο των λειτουργιών που αφορούν στην ασφάλεια, διαχείριση, και λειτουργία του μηχανογραφικού του κέντρου στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη πιστοποίηση αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο με το οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί πιστοποιούν τα εγκατεστημένα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, και καλύπτει το ευρύτερο πλαίσιο σχεδιασμού, υλοποίησης, διαχείρισης, και λειτουργίας διαδικασιών και μέτρων ασφάλειας πληροφοριών.

Η Τράπεζα Πειραιώς πιστοποιήθηκε με σκοπό την υλοποίηση και εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών. Η πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα (TUV Hellas, μέλος του TUV Nord Group) κατά ISO/IEC 27001 προσδίδει επιπλέον επίπεδα διασφάλισης και εμπιστοσύνης προς τους πελάτες και τους μετόχους της Τράπεζας.

Ο κ. Γιάννης Δελής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Τομέα Τεχνολογίας, Οργάνωσης και Κεντρικών Εργασιών της Τράπεζας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «

οι ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις κανονιστικής και ρυθμιστικής συμμόρφωσης που προέρχονται από την ΕΚΤ, ΤτΕ Π.Δ. 2577, Sarbanes-Oxley Act (SOX), και Βασιλείας-II, ικανοποιούνται αποτελεσματικότερα με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών, τα οποία είναι ολοκληρωμένα και εμπεριέχουν διεθνώς αναγνωρισμένες πρακτικές».