A- A+
Πειραιώς - ΑΤΕ: Πετρέλαιο σε έως 6 άτοκες δόσεις
Την προσφορά του για τη φετινή περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, παρέχοντας ευκολίες πληρωμής στους κατόχους των πιστωτικώντου καρτών.

Συγκεκριμένα, οι πελάτες του θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα, εκδόσεως Τράπεζας Πειραιώς και ATEBank, σε όλα τα πρατήρια πετρελαίου και να εξοφλούν το ποσό της πληρωμής σε όσες και 6 άτοκες δόσεις κατ΄ επιλογήν τους.

Η τράπεζα σημειώνει ότι εάν κάποιος έμπορος δε δεχθεί η εξόφληση να γίνει σε δόσεις, οι πελάτες της θα μπορούν να τηλεφωνούν στο 18 28 38 και να ζητούν τη διευθέτηση του θέματος.

Ανάλογες προσφορές αναμένεται να ανακοινώσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες το επόμενο διάστημα, προς διευκόλυνση των πελατών τους.

Οι όροι του προγράμματος

Το πρόγραμμα ισχύει από 15/10/12 έως και 30/4/13, για όλες τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς και ΑΤΕbank.

Το ελάχιστο ποσό εφάπαξ συναλλαγής είναι €500 για πετρέλαιο θέρμανσης και €300 για βιοκαύσιμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκάστοτε επιχείρηση να δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, και η συναλλαγή να έχει χρεωθεί εφάπαξ.

Ειδικά για τις κάρτες ΑΤΕbank, η μετατροπή της αγοράς από εφάπαξ συναλλαγή σε δόσεις θα θεωρείται ως πληρωμή και θα αποπληρώνει κατά σειρά υπόλοιπα που προέρχονται από μεταφορές υπολοίπου, αγορές και αναλήψεις μετρητών.

Για τη μετατροπή της χρέωσης της εφάπαξ αγοράς σε δόσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 18 2 18 έως και 5 ημέρες από την πραγματοποίηση της συναλλαγής.

Η νέα τιμή

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά επίσημα στις 15/10 με την τιμή του να διαμορφώνεται στο 1,35 – 1,40 ευρώ ανά λίτρο, μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου στο 80% του φόρου του πετρελαίου κίνησης.

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 35% - 40% σε σχέση με την περυσινά δεδομένα.

Από την άλλη πλευρά πάντως, μειώνονται οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης έως και 0,10 ευρώ στα 1,40 ευρώ περίπου με βάση τα σημερινά δεδομένα.