A- A+
Alpha Bank: Νέα επιτόκια και ευελιξίες στις προθεσμιακές
Σε ριζικές αλλαγές στα χαρακτηριστικά του προθεσμιακού λογαριασμού «Alpha Μηνιαία Πρόοδος» προχώρησε η Alpha Bank, καταργώντας τις μεγαλύτερες διάρκειες και προσφέροντας έξτρα ευελιξίες.

Αναλυτικότερα, στη νέα του μορφή το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται για 3μηνη, 6μηνη και 12μηνη διάρκεια, ενώ υπάρχουν και αλλαγές στα επιτόκια, τα οποία σε αρκετές κλίμακες έχουν αυξηθεί.

Συγεκριμένα, η Alpha Bank έχει ενισχύσει τις αποδόσεις στις περισσότερο βραχυπρόθεσμες καταθέσεις, διάρκειας έως και 6 μηνών, προεξοφλώντας μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Μπορείτε να βρείτε την ακριβή απόδοση για τα χρήματά σας με το εργαλείο σύγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr.

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Αναλυτικότερα, τα βασικά χαρακτηριστικά της ανανεωμένης «Alpha Μηνιαία Πρόοδος» είναι τα εξής:

1) Απόδοση.

Το επιτόκιο αυξάνεται κάθε μήνα, φτάνοντας ανάλογα με την αρχικώς προσυμφωνηθείσα διάρκεια της κατάθεσης και το ποσό της αποταμίευσης έως και το 5,15%.

2) Καταβολή τόκων.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα, στην επέτειο του προϊόντος, προσφέροντας ένα εισόδημα στον καταθέτη.

3) Πρόωρη ανάληψη.

Την ημέρα καταβολής των τόκων κάθε μήνα, ο αποταμιευτής έχει τη δυνατότητα ολικής ανάληψης των κεφαλαίων του χωρίς καμία ποινή.

4) Πρόσθετες καταβολές.

Πρόκειται για το νέο χαρακτηριστικό του προγράμματος. Συγκεκριμένα, επιλέγοντας την έκδοση «Alpha Μηνιαία Πρόοδος Plus - 6 Μηνών», με ελάχιστο ποσό τις 50.000 ευρώ παρέχεται η εξής ευελιξία:

Εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέτετε επιπλέον χρήματα κάθε μήνα στο κεφάλαιό σας, με μία εντολή αυξήσεως που δίδετε στο κατάστημα.

Το συνολικό κεφάλαιο (αρχικό και αύξηση) θα συνεχίζει να ανανεώνεται κανονικά έως τη λήξη της προθεσμιακής, σύμφωνα με τα ισχύοντα επιτόκια.

Το ποσό αυξήσεως πλέον του αρχικού κεφαλαίου μπορεί να κυμαίνεται από 5.000 έως 200.000 ευρώ, για όλη τη διάρκεια των έξι μηνών.

Ο νέος πίνακας επιτοκίων της Alpha Bank