A- A+
Saxo Bank: Επένδυση σε ασφαλή ομόλογα με νέα εργαλεία
Ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει την επένδυση σε ομόλογα προσφέρει και στην ελληνική αγορά η Saxo Bank, ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, διευρύνοντας τη γκάμα χρηματοοικονομικών προϊόντων που προσφέρει.

Πρόκειται για CFDs ομολόγων, τα οποία είναι διαθέσιμα στις πλατφόρμες SaxoTrader, SaxoWebTrader, SmartMobileTrader και το App SaxoTrader και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • γαλλικά OAT (10-ετή),
  • ιταλικά BTP (10-ετή),
  • γερμανικά Bund (10-ετή), γερμανικά Bobl (5-ετή),
  • το γερμανικό Schatz (2-ετές)

Τα πλεονεκτήματα

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των επενδύσεων σε CFDs ομολόγων με τη Saxo Bank είναι τα εξής:

• Διαφάνεια στην τιμολόγηση, καθώς η τιμή του προϊόντος ακολουθεί πιστά την τιμή του υποκείμενου Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης με μια σταθερή διαφορά που αποτελεί την προμήθεια

• Ευέλικτο μέγεθος συναλλαγής, και όχι προκαθορισμένο, ώστε να καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των επενδυτών

• Χαμηλό Περιθώριο Ασφάλισης (Margin) σε σχέση με αυτό του αντίστοιχου Συμβολαίου Μελλοντικής Εκπλήρωσης

• Μηδενικό Κόστος Χρηματοδότησης, σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούν Περιθώριο Ασφάλισης και στα οποία υπάρχει κόστος χρηματοδότησης.

• Μηδενικό κόστος χρηματιστηρίου, σε αντίθεση με τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης, στα οποία προστίθεται η επιπλέον χρέωση του εκάστοτε χρηματιστηρίου ανά συναλλαγή.

Γιατί συμφέρουν τα CFDs

Ο Didier Abbato, Product Manager, Multi-Asset CFDs & Cash Products, της Saxo Bank σχολίασε:

«Τα CFDs Ομολόγων αποτελούν έναν οικονομικό τρόπο για να επενδύσει κάποιος στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που έχουν γίνει πλέον βασικός παράγοντας στη διαμόρφωση των τάσεων των διεθνών αγορών. Αυτά τα προϊόντα μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα μόνο στους θεσμικούς επενδυτές.

Με την προσθήκη αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων στην πλατφόρμα της Saxo Bank, οι ιδιώτες επενδυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση τώρα σε ένα προϊόν που μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμο σε αυτούς».

Επίσης, λόγω του χαμηλού Περιθωρίου Ασφάλισης που απαιτείται και της ευελιξίας που υπάρχει σχετικά με το μέγεθος της συναλλαγής, τα CFDs Ομολόγων αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να αντισταθμίσει κάποιος τον κίνδυνο σε Ομόλογα που ήδη έχει στο χαρτοφυλάκιό του ή να κάνει κάποια συναλλαγή για να εκμεταλλευτεί τυχόν αλλαγές σε επιτόκια.