A- A+
Κάντε τις φθινοπωρινές αγορές φθηνότερες με την πιστωτική σας κάρτα
Τη δυνατότητα να πετύχουν σημαντικές εκπτώσεις και να μεταθέσουν για το μέλλον την πληρωμή των αυξημένων υποχρεώσεων του φετινού φθινοπώρου, έχουν οι καταναλωτές με τις προσφορές των πιστωτικών καρτών.
Βρείτε την πιστωτική κάρτα που σας ταιριάζει

Οι τράπεζες μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης και άτοκων δόσεων που έχουν δημιουργήσει για συνεπείς πελάτες με επαρκή πιστωτικά όρια προσφέρουν μία διέξοδο στα νοικοκυριά, προκειμένου να ανταποκριθούν στα φθινοπωρινά έξοδα.

Με δεδομένο ότι φέτος ο φόρος εισοδήματος που καταλογίστηκε στα φυσικά πρόσωπα είναι πενταπλάσιος από το περυσινό και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ακριβότερη κατά 40% λόγω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησής του, προμηνύουν ένα δύσκολο χειμώνα.

Σωστός προγραμματισμός

Για το λόγο αυτό τα νοικοκυριά οφείλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρον τις προσφορές των τραπεζών, προγραμματίζοντας με τέτοιο τρόπο τις πληρωμές τους, ώστε να μην ξεμείνουν από ρευστότητα τους επόμενους μήνες.

Ανάλογα με την πολιτική της κάθε τράπεζας, προσφέρονται οι εξής δυνατότητες:

1) Επιστροφή μετρητών. Οι αγορές επιβραβεύονται με την επιστροφή ενός ποσοστού των αγορών υπό τη μορφή έκπτωσης.

Συνήθως τα προγράμματα αυτής της μορφής δίνουν τη δυνατότητα στον κάτοχο της κάρτας να επιλέξει ο ίδιος την επιχείρηση από την οποία θα κάνει τα ψώνια του.

Περιορισμός μπορεί να υπάρχει μόνο ως προς τον κλάδο. Πχ. η επιστροφή μετρητών να παρέχεται μόνο σε βενζινάδικα ή σε σούπερ μάρκετ.

Δείτε το νέο πρόγραμμα επιστροφής μετρητών της Εμπορικής Τράπεζας για σχολικά είδη, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα

2) Εξαργύρωση πόντων / ευρώ. Τα προγράμματα επιβράβευσης αυτής της μορφής προσφέρουν στον πελάτη της τράπεζας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει φθηνότερες αγορές εντός ενός συγκεκριμένου δικτύου επιχειρήσεων.

Έτσι, κάθε φορά που χρησιμοποιείται η κάρτα, ο κάτοχός της συλλέγει ευρώ ή πόντους, οι οποίοι εξαργυρώνονται με προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν οι συνεργαζόμενες με την κάθε τράπεζα επιχειρήσεις.

Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να χρησιμοποιήσει τα ευρώ που κέρδισε τους προηγούμενους μήνες μέσω των δαπανών του για βενζίνη, για την αγορά σχολικών ειδών.

Δείτε τη νέα συνεργασία της Eurobank με τα καταστήματα Jumbo με επιστροφή του 5% των αγορών

3) Άτοκες δόσεις. Ιδιαίτερα δημοφιλή έχουν καταστεί φέτος τα προγράμματα άτοκων δόσεων που προσφέρουν οι τράπεζες για την πληρωμή διαφόρων δαπανών.

Ο φόρος εισοδήματος, ολόκληρος ή η κάθε μία από τις 7 δόσεις του, μπορούν να αποπληρωθούν σε έως και 12 άτοκες δόσεις, ενώ ανάλογες προσφορές αναμένεται να εμφανιστούν από τον επόμενο μήνα και για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Δείτε όλες τις προσφορές για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος