A- A+
Πληρώστε άτοκα το φόρο εισοδήματος έως και το Φεβρουάριο του 2014
Τη δυνατότητα άνετης εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε έως και 18 άτοκες δόσεις χωρίς καμία επιβάρυνση σε τόκους, προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των πιστωτικών καρτών. Πίνακας με παραδείγματα.

Με τις προσφορές αυτές οι πελάτες τους μπορούν να χρεώσουν στην πιστωτική τους κάρτα το σύνολο του φόρου εισοδήματος ή την κάθε δόση που οφείλουν προς το δημόσιο και να αποπληρώσουν το ποσό σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Οικονομικών δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% ή σε 7 μηνιαίες δόσεις χωρίς έκπτωση, οι επιλογές που έχουν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών είναι οι εξής:

1) Εφάπαξ πληρωμή. Ο κάτοχος της κάρτας πληρώνει το σύνολο του φόρου με την πιστωτική του κάρτα, κερδίζοντας την έκπτωση που προβλέπεται.

Το μειωμένο ποσό εν συνεχεία εξοφλείται στην τράπεζα σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

2) Πληρωμή σε δόσεις. Εάν επιλεγεί η πληρωμή του φόρου σε 7 μηνιαίες δόσεις προς το δημόσιο, υπάρχει η δυνατότητα χρέωσής τους κάθε μήνα στην πιστωτική κάρτα.

Έτσι, όταν έρχεται η δόση από την εφορία, αυτή θα μπορεί να εξοφλείται με την κάρτα σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής έως και τους 18 μήνες, δηλαδή έως και το Φεβρουάριο του 2014 χωρίς κανένα κόστος, εφόσον η εξόφληση του λογαριασμού της κάρτας γίνεται χωρίς καθυστέρηση.

Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση χάνεται η έκπτωση του 1,5%.


Οι προσφορές των τραπεζών

Οι τράπεζες έχουν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε βελτίωση των όρων στις υπηρεσίες πληρωμών του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός άτοκων δόσεων ανά τράπεζα ανέρχεται:

- Σε 12 άτοκες δόσεις στις Τράπεζα Πειραιώς και ATEBank
- Σε 9 άτοκες δόσεις στην Εθνική Τράπεζα και την Eurobank
- Σε 6 άτοκες δόσεις στις Alpha Bank, Marfin Egnatia Bank και Citibank / Diners

Επιπλέον, η Εμπορική Τράπεζα προσφέρει έως το τέλος του χρόνου επιστροφή 3% επί των πληρωμών προς την εφορία, με πλαφόν 60 ευρώ στο μηνιαίο όφελος.


Παράδειγμα

Για κάθε 1.000 ευρώ φόρου εισοδήματος η εξόφληση μπορεί να γίνει ως εξής:
(κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση)