A- A+
HSBC: Συμφωνία για την πώληση της HSBC Shipping Services
Σε συμφωνία για την πώληση της ναυλομεσιτικής εταιρείας HSBC Shipping Services Limited (‘Shipping Services’) σε μέλη της υφιστάμενης Διοικητικής Ομάδας, ήλθε η HSBC, θυγατρική του Ομίλου HSBC Holdings.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Ελλάδα η Shipping Services δεν αποτελεί μέρος του Ναυτιλιακού τμήματος της HSBC Ελλάδος.

Το Ναυτιλιακό τμήμα της HSBC Ελλάδος συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει τις υπηρεσίες και προϊόντα στους ναυτιλιακούς του πελάτες.

Η Shipping Services η οποία, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης θα επονομαστεί Hartland Shipping Services Limited (‘Hartland’), θα εξαγοραστεί από μία νέα εταιρεία, η οποία θα συσταθεί από τη Διοικητική Ομάδα για το σκοπό αυτό.

Η Hartland θα προσφέρει παγκοσμίως στον Όμιλο HSBC υπηρεσίες ναυλο-μεσιτείας, σύμφωνα με σύμβαση παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών η οποία θα ισχύσει μετά την πώληση.

Η πώληση αυτή αντιπροσωπεύει την περαιτέρω πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου HSBC και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.