A- A+
Γερμανία: Αποφασισμένοι να σταθεροποιήσουμε την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης
Την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης να σταθεροποιήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης, εξέφρασε εκπρόσωπός της κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου.

Ο κ. Στέφεν Σέιμπερτ αφού διαβεβαίωσε τη βούληση της Γερμανίας για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σημείωσε ότι πρόκειται για ένα μακρύ δρόμο για τη χώρα, προκειμένου να βάλει ξανά σε τάξη την οικονομία και τον προϋπολογισμό της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει «το περιεχόμενο και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το μνημόνιο που συμφωνήθηκε με τους διεθνείς πιστωτές».

Παράταση μερικών εβδομάδων

Εκτός από τις παραπάνω δηλώσεις, κυκλοφόρησαν πληροφορίες σε ξένα πρακτορεία περί αλλαγής στάσης από την πλευρά της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να δοθεί επιπλέον χρόνος της τάξης κάποιων εβδομάδων για να πετύχει η χώρα μας στους στόχους της.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Market News International επικαλούμενο δημοσίευμα της Rheinische Post, η προκαταρκτική έρευνα για την Ελλάδα από την Τρόικα, εμφανίζει ότι η χώρα έχει χάσει μέχρι στιγμής 210 από τους συνολικά 300 στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ερωτηθείς για το παραπάνω δημοσίευμα εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, αρμόδιου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις κ. Όλι Ρεν, τόνισε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου για να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου.