A- A+
Emporiki: Ασφαλής επένδυση 10ετίας με επιτόκιο ως και 6%
Ένα νέο επενδυτικό προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου με εξασφαλισμένη ετήσια απόδοση που φτάνει έως και το 6% θα προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα στους πελάτες της έως και τις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται για την 10η έκδοση της σειράς προϊόντων EmporikiΕισόδημα+, η οποία προσφέρει αφορολόγητη απόδοση 6% για τα δύο πρώτα χρόνια και επιτόκιο 4,30% από τον 3ο έως τον 10ο χρόνο.

Στα πλεονεκτήματα του προγράμματος περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι οι τόκοι καταβάλλονται σε λογαριασμό του πελάτη κάθε έξι μήνες.

Το προϊόν παρέχει 100% εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη της επένδυσης, ενώ το ποσό της ελάχιστο ποσό της κατάθεσης ανέρχεται στις 10.000 ευρώ.

Η νέα έκδοση θα διατίθεται από τα καταστήματα της τράπεζας με σειρά προτεραιότητας έως και τις 3 Αυγούστου.

Πού επενδύονται τα κεφάλαια

Το νέο προϊόν που προσφέρει η Εμπορική Τράπεζα αποτελεί ένα επενδυτικό / ασφαλιστικό πρόγραμμα εφάπαξ καταβολής τύπου Unit Linked.

Τα χρήματα του αποταμιευτή επενδύονται σε ομόλογο ομόλογο σταθερής απόδοσης, συνδυάζοντας ταυτόχρονα ασφαλιστική κάλυψη και φοροαπαλλαγή (με την έως σήμερα ισχύουσα νομοθεσία).

Εκδότης Ομολόγου είναι η Emporiki Group Finance Plc με έδρα στο Λονδίνο.

Πρόωρη ρευστοποίηση

Η τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα πρόωρης ρευστοποίησης μετά τον 3o μήνα (με βάση την δημοσιευμένη τιμή εξαγοράς των μεριδίων του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι τo EmporikiΕισόδημα+, 10η έκδοση, δημιουργήθηκε με την προοπτική να διατηρηθεί ενεργό μέχρι τη λήξη του.

Η εγγύηση κεφαλαίου δεν ισχύει σε περίπτωση που ο πελάτης ρευστοποιήσει το συμβόλαιό του πριν τη λήξη της περιόδου επένδυσης (10 έτη).

Από την τράπεζα προτείνεται στους πελάτες της να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους επένδυση εφόσον επιθυμούν να τη διατηρήσουν μέχρι την λήξη της (2022).