A- A+
Προχωρημένες συζητήσεις για τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και Emporiki Bank
Σε συζητήσεις για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας και της Emporiki Bank βρίσκονται στελέχη των δύο τραπεζών, στο πλαίσιο των κινήσεων αναδιάρθρωσης του εγχώριου τραπεζικού κλάδου μετά τις ζημιές από το PSI.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επαφές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις για συμφωνία των δύο πλευρών.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται τόσο το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο τραπεζών με την παρουσία στο νέο σχήμα και του μετόχου της Εμπορικής Τράπεζας, της Credi Agricole, όσο και η εξαγορά από μέρους της Εθνικής κάποιων κομματιών της Εμπορικής.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι οι Γάλλοι συζητούν με την Alpha Bank για την πώληση ορισμένων δανειακών τους χαρτοφυλακίων.

Η σεναριολογία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο στους τραπεζικούς κύκλους θεωρείται δεδομένο ότι η Credit Agricole αναζητεί τρόπο να φύγει από την ελληνική αγορά για να βάλει ένα «φρένο» στη χασούρα από την παρουσία της στη χώρα μας, που εκτιμάται ότι έχει φτάσει τα 10 δισ. ευρώ.