A- A+
Τα μισά καταναλωτικά της δάνεια κατήργησε η Εθνική – Τέλος οι μεταφορές χωρίς προσημείωση
Στην κατάργηση σχεδόν του μισού της χαρτοφυλακίου στην καταναλωτική πίστη προχώρησε η Εθνική Τράπεζα. Τέρμα οι μεταφορές υπολοίπου από άλλες τράπεζες χωρίς προσημείωση.

Η κρίση ρευστότητας που βιώνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα που ανάγκασε ακόμη και το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας να καταργήσει τα μισά της προϊόντα στην καταναλωτική πίστη.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Τράπεζα πριν από λίγες ημέρες αποφάσισε να θέσει εκτός διάθεσης μία σειρά από προγράμματα στην κατηγορία των καταναλωτικών δανείων.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και τα προγράμματα μεταφοράς υπολοίπου, τα οποία διέθετε έως και σήμερα ακόμη και για την ανακύκλωση οφειλών από άλλες τράπεζες.

Τέλος οι μεταφορές

Η συγκεκριμένη κίνηση περισσότερο συμβολική είναι παρά ουσιαστική, καθώς η Εθνική επί της ουσίας έχει σταματήσει εδώ και μήνες να δέχεται μεταφορές από άλλες τράπεζες, με εξαίρεση ελάχιστες πολύ καλές περιπτώσεις δανειοληπτών.

Πλέον, στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της περιλαμβάνεται μόνο ένα προϊόν αναχρηματοδότησης οφειλών, που μπορεί να προέρχονται από άλλες τράπεζες, υπό την αυστηρή προϋπόθεση της προσημείωσης ακινήτου.

Ανάλογη τακτική ακολουθούν εδώ και μήνες και άλλες τράπεζες, το βασικό μέλημα των οποίων δεν είναι να δώσουν δάνεια σε μία «νεκρή» αγορά, αλλά να κρατήσουν σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα τις επισφάλειες από τις παλαιές τους χορηγήσεις.