A- A+
Τα «γυρίζει» η Deutsche Bank – Δεν αποκλείει τώρα έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Νέα έκθεση στην οποία δεν αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έδωσε στη δημοσιότητα η Deutsche Bank, λίγα 24ωρα μετά την εκτίμηση του οικονομικού της διευθυντή ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι πιθανό.

«Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας γύρω από το ‘’ελληνικό δράμα’’ δεν αποκλείουμε πλέον μια έξοδο από την Ευρωζώνη στο βασικό μας σενάριο» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι οικονομολόγοι της τράπεζας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, σύμφωνα με τη γερμανική τράπεζα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα σημείωνε περεταίρω συρρίκνωση, λόγω της συνεπακόλουθης μείωσης των πιστωτικών ροών προς την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο ανώτερος οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank Stefan Krause έδινε πολύ μικρές πιθανότητες σε ένα τέτοιο σενάριο.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε συνέδριο σημείωσε ότι η Deutsche Bank δεν έχει ετοιμάσει σχέδια για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «βλέπουμε μία πολύ, πάρα πολύ μικρή πιθανότητα η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή».

Ο κ. Krause πρόσθεσε ότι η τράπεζα δεν έχει καθορίσει τα ακριβή βήματα σε περίπτωση ενός τέτοιου ενδεχομένου, αν και έχουν συζητηθεί οι πιθανές επιπτώσεις ενός «Grexit».