A- A+
Κόμμα Μέρκελ: Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ - Τσαμπαζτής ο Τσίπρας
Το δρόμο της εξόδου από το ευρώ έδειξε στην Ελλάδα το Οικονομικό Συμβούλιο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, ο πρόεδρος του οποίου χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα τζαμπατζή. Παρούσα η Μέρκελ στη συνεδρίαση.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο κ. Κουρτ Λάουκ, επικεφαλής του συμβουλίου τάχθηκε «υπέρ ενός σεναρίου εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κομματικού οργάνου, παρουσία της Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Λάουκ ζήτησε τα κράτη που δεν τηρούν τους κανόνες για το χρέος να μην έχουν, μελλοντικά, θέση στην Ευρωζώνη.

Ήταν δε ιδιαίτερα επικριτικός με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «τζαμπατζή», καθώς, όπως είπε, θέλει να του χαριστούν τα δανεικά.

«Τον υποστηρίζουν η γερμανική Αριστερά και ''η ηλικιωμένη θεία'', το SPD», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σόιμπλε: Οι Έλληνες δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο

Αμφιβολίες για την εφαρμογή από την Ελλάδα των όρων που συνδέονται με τη οικονομική βοήθεια για τη διάσωση της χώρας εξέφρασε, σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών.

«Όταν η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ θα πάει την επόμενη φορά στην Αθήνα, θα διαπιστώσει ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν εφαρμόζεται» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με αναφορές όσων συμμετείχαν στη συνεδρίαση, τόνισε ότι αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από την έκβαση των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής. «Η κατάσταση στην Ελλάδα θα είναι πολύ κουραστική και δυσκίνητη» φέρεται να δήλωσε επίσης ο Γερμανός υπουργός.