A- A+
Ελληνική: Αυξήσεις επιτοκίων έως το 6% στις προθεσμιακές
Σε αύξηση των ετήσιων αποδόσεων στις προθεσμιακές καταθέσεις έως και το 6%, προχώρησε η Ελληνική Τράπεζα, η οποία διαθέτει προϊόντα για όλα τα βαλάντια. Αναλυτικά τα προγράμματά της.

Η αύξηση των επιτοκίων σε επίπεδα που φτάνουν ανάλογα με το ποσό της αποταμίευσης έως και το 6%, αφορά τις απλές προθεσμιακές καταθέσεις, στις οποίες η καταβολή των τόκων γίνεται στη λήξη τους, καθώς και το πρόγραμμα μέσω του οποίου ο πελάτης εισπράττει τους τόκους κάθε μήνα.

Αναλυτικότερα:

1. Απλές προθεσμιακές

Διατίθενται για διάρκεια 3, 6 και 12 μηνών, με τους τόκους να καταβάλλονται στη λήξη της συμφωνημένης διάρκειας της κατάθεσης.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 5.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,50% έως 5,5% για την τρίμηνη διάρκεια, από 4,75% έως 5,80% για την εξάμηνη διάρκεια και από 4,85% έως 6% για τη 12μηνη διάρκεια.

2. Μηνιαία Ανταμοιβή

Το πρόγραμμα αυτό έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την καταβολή των τόκων κάθε μήνα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς ποινή.

Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης είναι οι 20.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο κυμαίνεται από 4,80% έως 5,50% για διάρκεια 3 μηνών και από 4,90% έως 5,80% για διάρκεια 6 μηνών.

Αν και η τράπεζα υποστηρίζει ότι τα επιτόκια αυτά είναι διαπραγματεύσιμα, εκτιμούμε ότι μόνο με πολύ υψηλή κατάθεση θα μπορέσετε να πετύχετε κάτι καλύτερο.

3) Μηνιαία Αύξηση

Πρόκειται για κατάθεση διάρκειας 6 μηνών. Το επιτόκιο είναι αυξανόμενο κάθε μήνα, φτάνοντας στην τελευταία περίοδο εκτοκισμού το 7%

Η απόδοση των τόκων γίνεται σε μηνιαία βάση, ενώ ο καταθέτης έχει τη δυνατότητα επανεπένδυσης των τόκων, αυξάνοντας την τελική απόδοση

Υπάρχει δυνατότητα πρόωρης ανάληψης χωρίς ποινή μετά τη συμπλήρωση 3 μηνών

Η διάθεση θα γίνεται έως τις 29 Ιουνίου.

4) Superplus 4

Η 4μηνη προθεσμιακή κατάθεση προσφέρει επιτόκια κλιμακούμενα έως και το 6,10% για ποσά από 30.000 ευρώ και άνω.

Οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα ή μπορούν να επανεπενδυθούν αυξάνοντας την τελική απόδοση του προϊόντος, που μπορεί να φτάσει έως και το 5,38%.

Η διάθεση θα γίνεται έως τις 29 Ιουνίου.

Για να βρείτε το ακριβές επιτόκιο που θα λάβετε ή να συγκρίνετε τις προθεσμιακές καταθέσεις όλων των τραπεζών, χρησιμοποιήστε το εργαλείο αναζήτησης του Moneyonline.gr.