A- A+
Παπαδήμος: Καταστροφικές οι επιπτώσεις εξόδου από το ευρώ – Στήριξη από Ομπάμα
Καταστροφική χαρακτήρισε την έξοδο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας την Πέμπτη σε συνέδριο που διοργάνωσε το IIF. Προέβλεψε επιπλέον ύφεση 20%.

Από το βήμα του συνεδρίου, ο κ. Παπαδήμος απεύθυνε έκκληση στους Έλληνες ψηφοφόρους να επιλέξουν το δρόμο των μεταρρυθμίσεων στις επερχόμενες εκλογές.

«Οι επιπτώσεις από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ολέθριες ή για να χρησιμοποιήσω μια ελληνική λέξη καταστροφικές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 30%, ενώ το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί 20% επιπλέον.

Αναφερόμενος στο μνημόνιο τόνισε ότι οι συνθήκες επιτρέπουν σε αυτήν τη φάση την αλλαγή ορισμένων όρων του της δημοσιονομικής προσαρμογής, η περίοδος της οποίας όπως είπε, μπορεί να επιμηκυνθεί.

Ομπάμα: Η Ελλάδα στο ευρώ

«Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων» τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην κατάσταση της Ευρωζώνης σημείωσε πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, όπως η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να σταθεροποιηθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο Ομπάμα σημείωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτήρισε έξυπνες τις δομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάνουν Ισπανία και Ιταλία.