A- A+
Maritime Trends 2012 – Freight & LNG από τη Marfin Egnatia Bank
Η Marfin Egnatia Bank μέλος του Ομίλου Λαϊκής Τράπεζας διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Ημερίδα με ανανεωμένο τίτλο «Maritime Trends - 2012 » στο Yacht Club of Greece στον Πειραιά, με θέμα «Freight & LNG».

Σκοπός της Ημερίδας ήταν να παρέχει υποστήριξη και πληροφόρηση στην Ελληνική Ναυτιλία για επίκαιρα θέματα, όπως η αγορά του υγροποιημένου αερίου, οι τιμές των ναύλων τόσο στα δεξαμενόπλοια όσο και στα πλοία ξηρού φορτίου και οι τιμές του ναυτιλιακού καυσίμου.

Την εκδήλωση άνοιξε η νέα Γενική Διευθύντρια της Marfin Egnatia Bank κα Ροδούλα Χατζηκυριάκου, η οποία υπογράμμισε τον ηγετικό ρόλο της Ελληνικής Ναυτιλίας στην Παγκόσμια Αγορά και την ιδιαίτερη σημασία που έχει στην οικονομία της Ελλάδας στο σημερινό περιβάλλον ύφεσης.

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι στις νέες αγορές εμπορευμάτων που δημιουργούνται, όπως αυτή του υγροποιημένου αερίου, ως συνέπεια της σημαντικής αλλαγής που έχει υποστεί η ναυτιλιακή αγορά, η Ελληνική ναυτιλία μπορεί να έχει για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αναφερόμενη στο ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας στον τομέα της ναυτιλίας, τόνισε ότι «ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας πιστός στη δέσμευσή του για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα της ναυτιλίας με τη μετάδοση τεχνογνωσίας και εμπειρίας στο Risk Management προσδοκά με έξυπνες και επιχειρηματικές λύσεις να προσφέρει το συγκριτικό πλεονέκτημα στη σημερινή καμπή της παγκόσμιας οικονομίας. Ό Όμιλος συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική ναυτιλία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στην γνώση που τελικά πάντα δίνει τις λύσεις σε εποχές κρίσης».

Ομιλίες απεύθυναν, επίσης, οι Γεώργιος Σαρόγλου, Chief Operating Officer της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης “Tsakos Energy Nagivation (TEN) Ltd”, ο οποίος μίλησε για την αγορά του LNG και τα κριτήρια εισόδου σε μια τέτοια ανερχόμενη αγορά, η Σταυρούλα Μπετσάκου, Senior Tanker Analyst της γνωστής εταιρίας ICAP, η οποία μίλησε για την αγορά των δεξαμενόπλοιων και τις προσδοκίες στο άμεσο μέλλον, ο Ιωάννης Καραδήμος Senior Commodity Dealer της Marfin Egnatia Bank, που αναφέρθηκε στην αγορά του ξηρού φορτίου και τέλος ο Φιλήμονας Αντωνόπουλος Deputy Director Capital Markets της Tράπεζας, ο οποίος ανέλυσε την αγορά του ναυτιλιακού καυσίμου.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν στη συζήτηση, δίνοντας τις απόψεις τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω συστημάτων τηλε-ψηφοφορίας, καθώς επίσης και να συζητήσουν με τους υπόλοιπους καλεσμένους και τα στελέχη του Ομίλου κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε.

Ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας, έχει καθιερώσει μια σειρά συνεδρίων διεθνούς βεληνεκούς τόσο σε θέματα ναυτιλίας όσο και σε θέματα εμπορευμάτων και κλιματικής αλλαγής. Το Τμήμα Διαχείρισης Διαθεσίμων και Κεφαλαιαγορών της Τράπεζας έχει στελεχώσει ένα εξειδικευμένο τμήμα για τη διαχείριση των κινδύνων στις αγορές εμπορευμάτων και ιδιαίτερα των πετρελαιοειδών, της ναυτιλίας και των βιομηχανικών ρύπων (CO2), στις οποίες προσφέρει πρωτοπόρες επιχειρηματικές λύσεις.

Στον τομέα των ναυτιλιακών παραγώγων o Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας είναι o πρώτος Τραπεζικός Όμιλος σε Ελλάδα και Κύπρο, μέλος και στους δυο κορυφαίους οργανισμούς εκκαθάρισης ναυτιλιακών παραγώγων “London Clearing House” και “NOS” και στον τομέα των βιομηχανικών ρύπων (CO2) - με λογαριασμό στο Εθνικό Μητρώο Ρύπων.