A- A+
Ρομπάι: «Η Ελλάδα θα διασωθεί και θα παραμείνει στην ευρωζώνη»
Η ευρωζώνη έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί τη σταθερότητά της και να διασώσει τα αδύναμα μέλη της τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, μιλώντας στο κυπριακό κοινοβούλιο.

Αφού αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού για την καταπολέμηση της κρίσης, σημείωσε ότι η αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα υπήρξε μεγάλη, με την καταβολή περίπου 150 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Ορισμένες φορές κάποιοι ζητούν ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα. Λοιπόν, η στήριξη της Ευρώπης αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερα από το σχέδιο Μάρσαλ. Εκεί ακριβώς βρίσκεται η αλληλεγγύη μας» σημείωσε σχετικά ο κ. Ρομπάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αποτελεί ξεκάθαρη δέσμευση για την ΕΕ να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ με την τήρηση των όρων του μνημονίου», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά τις εκλογές η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα κάνει αυτή την επιλογή.

«Σε αντίθεση με πριν από δύο χρόνια, όταν ξεκίνησε η ελληνική κρίση, τώρα έχουμε εργαλεία – τον EFSF και τον ESM – για να εγγυηθούμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης ως σύνολο και να βοηθήσουμε τα μέλη μας να ξεπεράσουν την κρίση» σημείωσε ο κ. Ρομπάι.