A- A+
Προβόπουλος: Το αργότερο τη Δευτέρα τα 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες
Το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα θα μπουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών τα πρώτα 18 δισ. ευρώ από το πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης, σύμφωνα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.

Ο κεντρικός τραπεζίτης που επισκέφτηκε την Πέμπτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «σε περίοδο πολύ μεγάλης αβεβαιότητος όπως αυτή που διανύουμε τώρα, είναι πολύ σημαντικό ότι αυτές τις ημέρες κεφάλαια ύψους 18 δισ. ευρώ διοχετεύονται στις Τράπεζες.».

Όπως είπε ο κ. Προβόπουλος, «μπαίνουν αύριο, μεθαύριο, τη Δευτέρα», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ θετικό ότι και οι ηγέτες της Ευρώπης κουβεντιάζουν για πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν, θα τονώσουν την ανάπτυξη.

Σε σχέση με τις εκροές καταθέσεων σημείωσε ότι αυτό που συνέβη έως τώρα σημαίνει σε τελική ανάλυση εκροή πόρων από την πραγματική οικονομία.

«Πιστεύω ότι με την παγίωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης αυτή η τάση θα πρέπει να αντιστραφεί, δηλαδή θα έχουμε επιστροφή καταθέσεων στις Τράπεζες, οι οποίες καταθέσεις στη συνέχεια θα διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία, και αυτές θα φέρουν την ανάπτυξη» υπογράμμισε ο κ. Προβόπουλος.