A- A+
ΟΤΟΕ: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες
Παρέμβαση με την οποία καθησυχάζει τους καταθέτες ως προς την ασφάλεια των χρημάτων τους στις τράπεζες, πραγματοποίησε την Πέμπτη η οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων ΟΤΟΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται εν’ όψει των επικείμενων εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ότι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων.

Επιπλέον, η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να είναι έτοιμα να ανταποκριθούν ως κινητήριος μοχλός της οικονομίας, σύμφωνα με την οικονομική πολιτική που θα χαραχθεί από τη νέα κυβέρνηση, που αναμένεται να προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο κάνουν λόγο για προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της, και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους, που διατυπώνονται δημόσια στα πλαίσια των πολιτικών τους θέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.