A- A+
Εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ μέσα στο 2012 «βλέπουν» οι αναλυτές
Περισσότεροι από τους μισούς αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα εξέλθει της ευρωζώνης μέσα στο 2012, λόγω της πολιτικής αστάθειας που επικρατεί μετά τις εκλογές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, με την Ελλάδα να βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτική παράλυση και τους ψηφοφόρους να αντιδρούν στη λιτότητα, το 57% από τους 1.253 επενδυτές, αναλυτές και traders που είναι συνδρομητές στο Bloomberg αναφέρει ότι τουλάχιστον μια χώρα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το Bloomberg Global Poll, το 80% των αναλυτών περιμένει περισσότερο πόνο για τις αγορές ομολόγων της Ευρώπης.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η επιδείνωση των συνθηκών στην Ευρώπη αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαΐου ήταν ολοένα και περισσότεροι ανήσυχοι για τον κίνδυνο η Ισπανία να χρεοκοπήσει και λιγότερο πρόθυμοι να αγοράσουν γαλλικό χρέος, καθώς αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας ο Francois Hollande.