A- A+
Περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας με τη στήριξη της Εμπορικής
Με τη στήριξη της Εμπορικής Τράπεζας και τη συμμετοχή της παιδαγωγικής της ομάδας από την κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό», ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρωτότυπη περιβαλλοντική δράση με θέμα «Η Μετανάστευση των Οργανισμών».

Τη δράση διοργάνωσε η Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών (Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), έχοντας ως βάση το εκπαιδευτικό πακέτο του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας».

Στο πλαίσιο ετήσιου περιβαλλοντικού προγράμματος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, η πολυδιάστατη αυτή δράση υλοποιήθηκε σε 10 Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας με τη συμμετοχή 300 μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Στόχος ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με την ευρύτερη έννοια της «μετανάστευσης».

Στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται ότι με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο οι μαθητές κλήθηκαν να παρατηρήσουν αρχικά τον αγώνα επιβίωσης, όπως αυτός εκφράζεται με τη μετακίνηση διαφόρων ζωντανών οργανισμών μέσα στο φυσικό περιβάλλον και να τον συνδέσουν με το φαινόμενο της μετανάστευσης πληθυσμών σε αναζήτηση καλύτερων συνθηκών ζωής μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον.

Η δράση ολοκληρώθηκε με μία ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαρτίου στην Τεχνόπολη Αθηνών, κατά την οποία οι ίδιοι οι μαθητές με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους, στο πλαίσιο της μεταξύ τους ανταλλαγής εμπειρίας, παρουσίασαν εξαιρετικές σκηνικές δημιουργίες για το πώς αντιλαμβάνονται την έννοια της μετανάστευσης.