A- A+
Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε σχολεία με τη στήριξη της ΑΧΑ Ασφαλιστικής
Η ΑΧΑ Ασφαλιστική και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς δημιούργησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης και κυκλοφορίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και παρουσιάζεται στα σχολεία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση-συζήτηση για τα βασικά αίτια και αποτελέσματα των τροχαίων, καθώς και για την πρόληψη αυτών. Επιπρόσθετα, γίνεται προβολή video για θέματα όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, απόσπασης προσοχής, ευγένειας στο δρόμο και τις επώδυνες συνέπειες των τροχαίων.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια ιστοσελίδα με ένα διαδραστικό τρόπο εκπαίδευσης με θέμα «Κάντο σωστά… γιατί σ’ αρέσει. Εάν σου κάνει κλικ, παίξε για την ασφάλειά σου στο www.kantososta.gr».

Οι μαθητές καλούνται να τη χρησιμοποιήσουν μετά την εκπαίδευση για την πληρέστερη ενημέρωσή τους και για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους.

Οι ερωταπαντήσεις

Ο επισκέπτης πρέπει στην αρχή να συμπληρώσει το σχολείο, την περιοχή, την ηλικία και το μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιεί.

Οι σωστές απαντήσεις, προσφέρουν πόντους σε κάθε χρήστη και στο τέλος γίνεται αξιολόγηση βάσει αποτελεσμάτων. Οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και σε κάθε ερώτηση υπάρχει μία απάντηση και με αρνητική βαθμολογία.

Στο σύνολο υπάρχουν 40 ερωτήσεις με 6 διαφορετικά θεματικά πεδία:

1. Ασφάλεια Πεζών
2. Ασφάλεια Ποδηλατών
3. Αλκοόλ και Οδήγηση
4. Ταχύτητα
5. Μηχανοκίνητος αθλητισμός
6. Πρόληψη

Στόχος της ενέργειας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, διατηρώντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους, με ένα δημιουργικό, νεανικό και διαδραστικό τρόπο, μιλώντας τη γλώσσα τους, καθώς η πλειοψηφία των θυμάτων τροχαίων αφορά ανθρώπους ηλικίας 15 – 29 ετών.

Δεδομένου ότι τα οδικά δυστυχήματα αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο, με 1.3 εκατομμύρια ανθρώπους να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2011-2020 Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια.

Οι δηλώσεις των υπευθύνων

«Για την ΑΧΑ το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα, καθώς ως εταιρία της οποίας η δραστηριότητα είναι η προστασία των πολιτών σε μακροπρόθεσμη βάση, έχουμε την ευθύνη να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας, τους πόρους μας και την εμπειρία μας στη διαχείριση κινδύνων, για να οικοδομήσουμε μία ισχυρότερη και ασφαλέστερη κοινωνία.

Πιστεύουμε ότι η ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση των τροχαίων και θεωρούμε ότι η εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειάς μας στην Εταιρική Ευθύνη», δήλωσε ο Θωμάς Πουφινάς, Offer Director της ΑΧΑ.

Η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» από την πλευρά της ανέφερε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

«Κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους της χώρας μας περίπου 5 συμπολίτες μας, ενώ οι διπλάσιοι τραυματίζονται σοβαρά.

Απ’ αυτούς, η πλειοψηφία αφορά σε νεαρές ηλικίες 15 έως 29 ετών.

Η συνεργασία μας με την ΑΧΑ Ασφαλιστική στο πρόγραμμα εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης νέων, στοχεύοντας στην πρόληψη των τροχαίων αποκτά μεγάλη αξία, γιατί μέσα απ’ αυτό καταφέρνουμε να προσεγγίσουμε χιλιάδες νέους ανθρώπους που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον και την ανάπτυξη της χώρας μας».