A- A+
Citi: Άσχετη με τη ρευστότητα η αποτυχία στα αμερικανικά στρες τεστ
Δεν υπάρχει σύνδεση των αποτελεσμάτων των στρες τεστ που διενεργήθηκαν στις ΗΠΑ με τη ρευστότητα των τραπεζών και την ανάγκη για άντληση κεφαλαίων, αναφέρει η Citi, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει τη δοκιμασία.

Η τράπεζα εξέδωσε ανακοίνωση με στόχο να καθησυχάσει τους καταθέτες της και να μη παρερμηνεύονται τα δημοσιεύματα στον τύπο.

Όπως τονίζει η τράπεζα, το τεστ που διενεργήθηκε, έχοντας ως υπόθεση μία σοβαρή οικονομική κρίση, αφορά ποιες τράπεζες μπορούν να επιστρέψουν κεφάλαιο στους μετόχους τους και ποιου ύψους.

Όχι σε επιστροφή κεφαλαίου

Σύμφωνα με τη Citi, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, έδειξαν ότι η τράπεζα υπερκάλυπτε τις απαιτήσεις του stress test όταν δεν ελάμβανε υπόψη την πρόταση για επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Η Federal Reserve ενημέρωσε τη Citi ότι δεν είναι σύμφωνη με την προτεινόμενη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους.

Στο πλαίσιο αυτό η Fed ενημέρωσε τη Citi ότι δεν αντιτίθεται στο να συνεχίσει να αποδίδει μέρισμα στους μετόχους στο υφιστάμενο επίπεδο.

Οι δείκτες της Citi

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Citi εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο με την καλύτερη κεφαλαιοποίηση με Τier 1 (11,8%), σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία 31 Δεκεμβρίου, 2011.

Η ανακοίνωση της Fed αναφέρει ότι η Citi θα είχε 5,9% Tier 1 στην περίπτωση ενός αρνητικού σεναρίου, χωρίς την προτεινόμενη επιστροφή του κεφαλαίου.

Από την άλλη όμως, βάσει στοιχείων της 30 Σεπτεμβρίου, η προτεινόμενη επιστροφή κεφαλαίου θα οδηγούσε σε Tier 1 4,9%, στην υποθετική περίπτωση ενός αρνητικού σεναρίου.