A- A+
Παρουσία Παπαδήμου ξεκίνησε το Eurogroup – Γερμανία και Γιούνκερ «βλέπουν» συμφωνία
Σε εξέλιξη, παρουσία του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, που βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, βρίσκεται το κρίσιμο Eurogroup, που θα κληθεί να εγκρίνει το νέο πακέτο στήριξης της χώρας μας και το PSI+.

Σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για οριστική συμφωνία σήμερα.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμη αρκετές μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να καθοριστούν, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές για το τελικό οικονομικό πρόγραμμα της χώρας μας την επόμενη δεκαετία.

Μόνο τυχαία δεν είναι η μετάβαση του κ. Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, η παρουσία του οποίου κρίθηκε απαραίτητη για να υπάρξει κατάληξη των διαπραγματεύσεων άμεσα, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα.

Την ίδια στιγμή, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Εμμάνουελ Μπαρόζο και στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, οκτώ αρχηγοί κρατών – μελών της ευρωζώνης ζητούν την υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών στην ευρύτερη περιοχή του Ευρωπαϊκού Νότου, ο οποίος πλήττεται από την ύφεση και την ανεργία.

Διαβάστε επίσης

* Αισιοδοξία για συμφωνία των Ευρωπαίων για Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας

* Τελευταία προσπάθεια για να «βαφτιστεί» το ελληνικό χρέος βιώσιμο