A- A+
Εναλλακτικός Τουρισμός: Κατατέθηκαν σχέδια 101 εκατ. ευρώ – Μεγάλη ζήτηση για το πρόγραμμα
Επιχειρηματικά σχέδια συνολικού Προϋπολογισμού 101 εκατ. ευρώ με αιτούμενη επιχορήγηση της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, υπέβαλλαν 785 επιχειρηματίες για το πρόγραμμα Εναλλακτικός Τουρισμός.

Η δράση, που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, απευθυνόταν σε επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, που θέλουν να υλοποιήσουν ποιοτική στροφή σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του, το συνολικό ποσό επιδότησης της δράσης «Εναλλακτικός Τουρισμός» ανέρχεται στο ποσό των 20 εκατ. ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι η αιτούμενη δημόσια δαπάνη των Επιχειρηματικών Σχεδίων είναι υπερδιπλάσια (150%) της προβλεπόμενης από το Πρόγραμμα.

Χαρακτηριστικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι σε τρεις Περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Αττικής, Νοτίου Αιγαίου και Κεντρικής Μακεδονίας η αιτούμενη δημόσια δαπάνη είναι πολλαπλάσια των διαθέσιμων πόρων της επιδότησης.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινά η αξιολόγηση των προτάσεων και ακολουθεί η ένταξη των θετικά αξιολογηθέντων στη δράση.