A- A+
Digi-mobile: Αναβάλλεται η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την Αθήνα
Tην αναβολή της υποβολής προτάσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου 2012, ανακοίνωσε η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».

Κατεβάστε τον οδηγό του προγράμματος
Η απόφαση αυτή κρίθηκε σκόπιμη λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ροής εισαγωγής προτάσεων έργων στη δράση digi-mobile από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος είναι να διασφαλισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, μετά και από τις τεχνικές δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν κατά την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων σε κάποιες από τις λοιπές περιφέρειες λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής που παρατηρήθηκε.

Η νέα ημερομηνία θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναβάθμισης των συστημάτων.

Το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile και κατά το διάστημα μεταξύ 30 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου υποβλήθηκαν επιτυχώς από επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα (πλην Αττικής) περισσότερες από 7.800 αιτήσεις, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ υψηλό ποσοστό τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των 12.000.000 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες Περιφέρειες (δημόσια χρηματοδότηση).

Υπενθυμίζεται ότι η δράση digi-mobile αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού ύψους €15 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).