A- A+
Δεν θα πληγούν οι κυπριακές τράπεζες από το «κούρεμα»
Τη διαβεβαίωση ότι με τα σημερινά δεδομένα οι κυπριακές τράπεζες είναι σε θέση να απορροφήσουν τις ζημιές από το κούρεμα στο χρέος χωρίς κρατική στήριξη, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπου κ. Κίκης Καζαμίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Stockwatch, μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο κ. Καζαμίας τόνισε ότι «το κράτος σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια τυχόν του ζητηθεί για στήριξη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».

«Το θέμα της κατάστασης των κυπριακών τραπεζών και της εμπλοκής τους στην ελληνική αγορά το παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση, με πολλή προσοχή, γι’ αυτό κρίνω ότι, όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, οι τράπεζες είναι σε θέση να ανταποκριθούν με τις δικές τους δυνάμεις και να λύσουν τα οποιαδήποτε ερωτήματα και απαιτήσεις τους ζητηθούν, με βάση την απόφαση που έχει σχέση με την αξία των ελληνικών ομολόγων» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Αυτή είναι η αξιολόγηση που κάνουμε στο υπουργείο Οικονομικών, που δεν είναι μονάχα δική μας, όμως αντιλαμβάνεστε ότι δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω εκ μέρους οποιουδήποτε άλλου», είπε υπονοώντας το διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Κύπρου.