A- A+
Eurobank: Χαμηλότοκα δάνεια ως €500 χιλ. για εξαγωγικές εταιρείες
Χρηματοδοτική στήριξη συνολικού ύψους 210 εκατ. ευρώ σε επιχειρήσεις που ανοίγονται στις διεθνείς αγορές προσφέρει η Εurobank EFG σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ.).

Κατεβάστε τον οδηγό του προγράμματος
Η Eurobank επελέγη από το Ε.Τ.Ε.ΑΝ. μετά από διαγωνιστική διαδικασία ως ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός που θα υλοποιήσει τη Δράση «Εξωστρέφεια».

Για το σκοπό αυτό θα διαθέσει την επόμενη διετία 140 εκατ. ευρώ, στα οποία θα προστεθούν 70 εκατ. ευρώ από πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, που έχει συσταθεί ως χωριστή χρηματοδοτική μονάδα εντός του Ε.Τ.Ε.ΑΝ.

Πρόσβαση στα συνολικά 210 εκατ. ευρώ θα έχουν, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία, εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τα χαρακτηριστικά της χορήγησης

Η διάθεση των πόρων είναι στοχευμένη, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η ανταγωνιστικότητά τους και να διευκολυνθεί η επέκταση της δραστηριότητάς τους σε υφιστάμενες ή νέες αγορές.

Το ύψος του κάθε δανείου κυμαίνεται από 50.000 έως 500.000 ευρώ, ενώ το επιτόκιο δανεισμού, λόγω της συμμετοχής του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, διαμορφώνεται πολύ χαμηλότερο από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς και παραμένει σταθερό για όλη τη διάρκεια του δανείου (από 5 έως 10 έτη).

Μέσα από τη Δράση «Εξωστρέφεια» μπορούν να χρηματοδοτηθούν μεταξύ άλλων δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού για βελτίωση προϊόντων και υπηρεσιών, βελτίωσης διαδικασιών και διαχείρισης, διασφάλισης ποιότητας και προτυποποίησης, προβολής σε αγορές-στόχους, αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, συσκευασιών και υπηρεσιών κ.ά.

Η στρατηγική της Eurobank

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η ανάληψη της συγκεκριμένης Δράσης καταδεικνύει τη σταθερή προσήλωση της Eurobank στην προώθηση ενός νέου, βιώσιμου αναπτυξιακού μοντέλου για την ελληνική οικονομία, βασισμένου στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τη δυναμική ιδιωτική επιχειρηματικότητα, που πρώτη προέβαλε ήδη από τον Ιούνιο του 2009.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσονται και σημαντικές άλλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και με συνέπεια συνεχίζει να υλοποιεί η Τράπεζα, όπως το Πρόγραμμα Διεθνών Επιχειρηματικών Συναντήσεων Go International και η δημιουργία της υπό κατασκευή Διαδικτυακής Πύλης Εξαγωγών www.ExportGate.gr.

Η Eurobank έχει κατακτήσει ηγετική θέση στις ελληνικές εξαγωγές, ενώ βραβεύεται συνεχώς τα έξι τελευταία χρόνια ως η καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα στις υπηρεσίες εξαγωγών-εισαγωγών.

Ταυτόχρονα η θυγατρική εταιρεία Eurobank EFG Factors έχει βραβευθεί για 2η χρονιά ως ο καλύτερος ´´Export – Import Factor´´ στον κόσμο.