A- A+
Έτοιμο το σχέδιο για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Marfin Popular Bank
Στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου υπέβαλε η Marfin Popular Bank το σχέδιο κεφαλαιακής της ενίσχυσης, αφού η διοίκηση της τράπεζας ολοκλήρωσε τις σχετικές διεργασίες για την ετοιμασία του.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, το σχέδιο αποσκοπεί στην κεφαλαιακή ενίσχυση του Ομίλου, δεδομένου του ορίου 9% για το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier1 που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών και παρουσιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Popular Bank το οποίο ενέκρινε την υποβολή του στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Οι διεθνείς οίκοι J.P. Morgan Limited και Houlihan Lokey ενεργούν ως οικονομικοί σύμβουλοι της Marfin Popular Bank σε σχέση με το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Δήλωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλη Σαρρή:

«Μέσα σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον και υπό το φως των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αναδόμηση του Ελληνικού δημόσιου χρέους, οι Ευρωπαϊκές Τράπεζες καλούνται να καταρτίσουν κεφαλαιακά πλάνα ενίσχυσης, ούτως ώστε να συμμορφωθούν μέχρι τις 30.06.2012 με τις αυξημένες εποπτικές απαιτήσεις στα πρωτοβάθμια κεφάλαιά τους.

Η Marfin Popular Bank έχει συγκροτήσει ένα περιεκτικό σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης το οποίο συνδυάζει σειρά στοχευμένων ενεργειών αλλά και πρωτοβουλιών για άντληση κεφαλαίου με στόχο την κεφαλαιακή θωράκιση του Ομίλου και τη συνετή προσαρμογή του στα νέα δεδομένα.”

Για το σκοπό αυτό, ο Όμιλος έχει καταρτίσει μια καταρτισμένη ομάδα υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου η οποία σε συνεργασία με τους διεθνείς οίκους θα ασχοληθεί εξειδικευμένα με θέματα στάθμισης του ρίσκου των στοιχείων ενεργητικού (Risk Weighted Assets) καθώς και απομόχλευσης του χαρτοφυλακίου».

Δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου, κ. Χρίστου Στυλιανίδη

«Η Marfin Popular Bank, με τη βοήθεια εξειδικευμένων Οίκων εγνωσμένου κύρους, μελέτησε σε βάθος όλους τους πυλώνες της κεφαλαιακής δομής του Ομίλου και έχει ετοιμάσει ένα περιεκτικό σχέδιο με συντηρητικές εκτιμήσεις, η υλοποίηση του οποίου θα ενδυναμώσει και θα ενισχύσει ουσιαστικά την κεφαλαιακή βάση του Ομίλου.

Βρισκόμαστε σε πλήρη συνεννόηση και συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου η οποία θα μελετήσει τα κεφαλαιακά πλάνα των Κυπριακών Τραπεζών και σε περίπτωση που κρίνει ότι χρειάζεται θα διαβουλευτούμε την αναδιαμόρφωσή τους πριν την υποβολή τους για έγκριση από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Η Διοίκηση παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και προβαίνει σε στοχευμένες ενέργειες που θα αποδώσουν συμπληρωματικές βελτιώσεις και θα θωρακίσουν περαιτέρω τον Όμιλο, ενόψει των εξελίξεων στην αγορά.»