A- A+
Συρρίκνωση δραστηριοτήτων στην Ελλάδα από τη Marfin Popular Bank
Την αναδιάρθρωση του διεθνούς της δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και των μονάδων της στην ελληνική αγορά, εξετάζει η διοίκηση της Marfin Popular Bank, προαναγγέλλοντας ενέργειες το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, σε ηλεκτρονική επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό της τράπεζας αναφέρεται ότι σχεδιάζονται αυξημένοι περιορισμοί στα έξοδα και αναδιοργάνωση του δικτύου σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Η νέα διοίκηση της Marfin Popular Bank, η οποία ελέγχτεται από τους κύπριους μετόχους και όχι από την πλευρά του Ανδρέα Βγενόπουλου, εξετάζει τη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική επιστολή, «η κλιμάκωση της κρίσης του ελληνικού δημόσιου χρέους και τα δραστικά μέτρα λιτότητας που έχουν εφαρμοστεί στην χώρα, προκάλεσαν σημαντική επιδείνωση σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με αποτέλεσμα να καταστεί αναγκαία η ενίσχυση της συνετής πολιτικής προβλέψεων που ήδη εφαρμόζει η Marfin Popular Bank».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι υπάρχει υπό εξέταση σχέδιο ανασυγκρότησης των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην Ελλάδα.

Αυτό μπορεί να μεταφράζεται σε μείωση εργασιών, μειώσεις στις απολαβές των εργαζομένων, κλείσιμο καταστημάτων ή ακόμη και απολύσεις.

Εστίαση στην Κύπρο

Η νέα διοίκηση της Marfin Popular Bank θα εστιάσει την προσοχή της στην κυπριακή αγορά, όπου «διαθέτει ηγετική, εδραιωμένη παρουσία και ισχυρή εταιρική αξία (franchise value)».

«Οι κύριοι επιχειρηματικοί τομείς, των Διεθνών Δραστηριοτήτων, Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων / Μεγάλων Εμπορικών Επιχειρήσεων, συνεχίζουν να συνεισφέρουν σταθερή κερδοφορία, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω και από τις σημαντικές προοπτικές που δημιουργούνται από τα επιβεβαιωμένα αποθέματα υδρογονανθράκων, καθώς και της ελκυστικής ευκαιρίας να καταστεί η Κύπρος ένας περιφερειακός ενεργειακός κόμβος και εναλλακτικό κανάλι παροχής ενέργειας στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» υπογραμμίζεται σχετικά.