A- A+
Alico Δολαριακό Ομολόγων: Πρωτιά στην κατηγορία του για το 2011
Το 2011, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, η Metlife Aico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ξεχώρισε για άλλη μια φορά με ένα από τα προϊόντα της.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Alico Δολαριακό Ομολόγων (Αρ. Αδείας: 2/8/21.02.1994) κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, τόσο για την απόλυτη απόδοσή του όσο και για την κατάταξή του στη διάρκεια της χρονιάς.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο πέτυχε απόδοση 13,49% έναντι 13,28% του δείκτη αναφοράς του, το 2011 μεταξύ 15 αμοιβαίων κεφαλαίων.

Σημειώνεται ότι η απόλυτη απόδοση του εν λόγω αμοιβαίου κεφαλαίου είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων των αμοιβαίων κεφαλαίων της ελληνικής αγοράς, ανεξαρτήτως τύπου επένδυσης και η μοναδική με διψήφιο ποσοστό ανόδου για τον πελάτη που τοποθετήθηκε στην αρχή της χρονιάς.

Σημαντική επίδοση

Υπογραμμίζεται πως ο διάμεσος των αποδόσεων στην κατηγορία των Διεθνών Ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών, ήταν αρνητικός (-3,91%).

Επιπλέον, η ισοτιμία EUR/USD υποχώρησε μόνο 3,16% το 2011, γεγονός που αναδεικνύει την αξία και την ποιότητα της διαχειριστικής προσπάθειας.

Το Alico Δολαριακό Ομολόγων στην 3ετία έχει πετύχει απόδοση 30,69% έναντι 19,61% του δείκτη αναφοράς και στην 5ετία 33,97% έναντι 40,85% του δείκτη αναφοράς.

Το Α/Κ Alico Δολαριακών Ομολόγων παραμένει μία εκ των βασικών επενδυτικών επιλογών, για τον επενδυτή που επιθυμεί να αναλάβει συναλλαγματικό κίνδυνο και θέλει να εκμεταλλευθεί-προστατευθεί από την κρίση στην Ευρωζώνη.