A- A+
ΥΠΟΙΚ: Δε κόβεται το ρεύμα σε όσους υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων
Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει ότι έχουν δοθεί εντολές διακοπής του ρεύματος σε νοικοκυριά που έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης από την καταβολή της έκτακτης εισφοράς ακινήτων, εξέδωσε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για «δήθεν επικείμενη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους», διευκρινίζοντας ότι το ρεύμα θα κόβεται στην παρούσα φάση μόνο σε όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης στην εφορία και έχουν μεγάλες οφειλές στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση έχει ως εξής:

1) Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν από την επιβολή του τέλους (85%).

2) Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.

3) Αρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.

Διαβάστε επίσης

* Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων – Ποιοι κινδυνεύουν

* Τέλος ακινήτων: Πώς να διορθώσετε τα λάθη ή να εξαιρεθείτε της πληρωμής του