A- A+
Οι επιδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA TRUST το 2011
Οι επιδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. τη χρονιά που πέρασε υπογράμμισαν για ακόμη μια φορά το κορυφαίο επίπεδο της διαχείρισης που ασκεί η εταιρεία τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Τούτο επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία υπογραμμίζει ότι ιδιαίτερα στην κατηγορία των Μετοχικών Ελλάδας, τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας βρέθηκαν στην 1η, στην 3η και στην 4η θέση των καλύτερων σε απόδοση εκ των 45 συνολικά της εγχώριας αγοράς, ενώ διαθέτουν σταθερά κορυφαία αξιολόγηση 5 και 4 αστέρων από το διεθνή οίκο Morningstar®.

Πιο συγκεκριμένα, την πρωτιά σε απόδοση για το έτος κατέκτησε το Α/Κ ALPHA TRUST NEW STRATEGY Μετοχικό Εσωτερικού, σημειώνοντας υπεραπόδοση 40,81% έναντι του δείκτη αναφοράς του που είναι ο FTSE/X.A. 20 και διατηρώντας αντίστοιχα τη θέση του στην κορυφή από την έναρξή του έως το τέλος του 2011.

Επιπλέον, στην ίδια κατηγορία, το ALPHA TRUST ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ Μετοχικό Εσωτερικού κατέκτησε την τρίτη θέση σημειώνοντας υπεραπόδοση 17,53% έναντι του δείκτη αναφοράς του που είναι ο Γενικός Δείκτης Χ.Α., ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και από την έναρξή του στις 13/8/1991 παραμένει σταθερά στην 1η θέση της κατηγορίας του, έχοντας σημειώσει σωρευτική απόδοση 370,78%.

Στην ίδια κατηγορία, την τέταρτη θέση κατέκτησε το Α/Κ ALPHA TRUST ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Μετοχικό Εσωτερικού, σημειώνοντας υπεραπόδοση 17,47% έναντι του δείκτη αναφοράς του που είναι ο Γενικός Δείκτης Χ.Α. ενώ από την έναρξή του έχει σημειώσει σωρευτική απόδοση 146,47%.

Μικτά και εξωτερικού

Την πρωτιά σε απόδοση το 2011, μεταξύ 31 αμοιβαίων κεφαλαίων Μικτών Εσωτερικού κατέκτησε το Α/Κ Επαγγελματικό Ταμείο Οικονομολόγων Μικτό Εσωτερικού.

Επίσης αξιοσημείωτες ήταν οι κατατάξεις που πέτυχαν κατά την περυσινή χρονιά τα αμοιβαία κεφάλαια της εταιρείας που επενδύουν στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, το ALPHA TRUST EMERGING EUROPE Μετοχικό Εξωτερικού κατέλαβε την 3η θέση μεταξύ 17 αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας του, το ALPHA TRUST GLOBAL LEADERS Μετοχικό Εξωτερικού κατέλαβε επίσης την 3η θέση μεταξύ 9 αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας του και το S&B ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ GLOBAL Fund of Funds Μετοχικό κατέλαβε την 7η θέση μεταξύ 23 αμοιβαίων κεφαλαίων της κατηγορίας του.

Τέλος, στο σύνολο των κεφαλαίων υπό διαχείριση της εταιρείας, ποσοστό που υπερβαίνει το 85% βρέθηκε στο 1ο και στο 2ο τεταρτημόριο των αποδόσεων.

Κάτω από δύσκολες αναμφισβήτητα συνθήκες τόσο της παγκόσμιας αλλά ακόμη περισσότερο της ελληνικής αγοράς, τα αμοιβαία κεφάλαια της ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. συνεχίζουν την παράδοση των κορυφαίων αποδόσεων, κατακτώντας σε συνέχεια χρόνου διακρίσεις που τα έχουν καταξιώσει στην ελληνική αγορά την τελευταία εικοσαετία.