A- A+
Τελευταία ημέρα για τα σήματα των ΙΧ - Πώς να πετύχετε έκτπωση με την κάρτα
Άλλη μία μέρα προθεσμία στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Έκπτωση και άτοκη περίοδος χάριτος με τις κάρτες.

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, λόγω της αυξημένης προσέλευσης των πολιτών στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. για την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας, παρατείνεται μέχρι και την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 η καταβολή των οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας, καθώς και η θέση των οχημάτων σε ακινησία.

Πλέον, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται μόνο στις εφορίες, καθώς η διάθεση των σημάτων μέσω των τραπεζών έχει σταματήσει.

Ωστόσο, κάνοντας χρήση των πιστωτικών τους καρτών στις ΔΟΥ για την πληρωμή των τελών, μπορούν να πετύχουν είτε κάποια έκπτωση επί της αξίας τους ή να τα εξοφλήσουν έως και 45 ημέρες αργότερα.

Οι προσφορές των τραπεζών

Συγκεκριμένα, η πληρωμή στις εφορίες μπορεί να γίνει και με την πιστωτική κάρτα, δίνοντας τη δυνατότητα μετάθεσής της μέχρι την ημερομηνία εξόφλησης του επόμενου λογαριασμού.

Για παράδειγμα, εάν ο λογαριασμός της κάρτας με την οποία θα εξοφληθεί το τέλος, εκδίδεται στις 14 - 15 κάθε μήνα και η πληρωμή γίνει στις 16, τότε το σήμα θα πληρωθεί τελικά στις αρχές Μαρτίου.

Εξάλλου, ορισμένες τράπεζες προσφέρουν επιστροφή μετρητών εάν η πληρωμή στις εφορίες γίνει με τις πιστωτικές τους κάρτες.

Έκπτωση για την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων στις ΔΟΥ με τις πιστωτικές του κάρτες προσφέρουν η Εμπορική Τράπεζα και η FBBank.