A- A+
Πληρώστε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2012 σε 3 άτοκες δόσεις – Αναλυτικοί πίνακες
Τη δυνατότητα να πληρώσουν τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας του 2012 σε άτοκες δόσεις ή να αναβάλλουν την εξόφλησή τους έως και το Φεβρουάριο δίνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους μέσω των πιστωτικών καρτών.

Όλες οι προσφορές
άτοκων δόσεων για τα τέλη ΙΧ του 2013

Οι τράπεζες εκτός από τις ευκολίες στην πληρωμή του σήματος, έχουν λανσάρει και άλλες προσφορές, πραγματοποιώντας κληρώσεις με πλούσια δώρα ή παρέχοντας έκπτωση στα ασφάλιστρα του οχήματος.

Συγκεκριμένα, παρέχονται οι ακόλουθοι τύποι διευκολύνσεων:

Α) Άτοκες δόσεις

Ορισμένες τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα άτοκης εξόφλησης των πιστωτικών καρτών σε 3 άτοκες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό «σπάει» η οφειλή προς το δημόσιο σε τρία μέρη, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως και 50 ημέρες μετά την παραλαβή του σήματος.

Οι τράπεζες που προσφέρουν τη δυνατότητα πληρωμής σε 3 άτοκες δόσεις είναι η Eurobank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Marfin Egnatia Bank, η Citibank και η Diners.

Β) Μετάθεση πληρωμής στο μέλλον

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται λόγω του τρόπου λειτουργίας των πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα, ανάλογα με την ημερομηνία έκδοσης του μηνιαίου λογαριασμού της πιστωτικής κάρτας, παρέχεται η δυνατότητα μετάθεσης στο μέλλον της πληρωμής του σήματος τελών ταξινόμησης.

Για παράδειγμα, εάν ο λογαριασμός της πιστωτικής κάρτας εκδίδεται στις 26 κάθε μήνα, και ο κάτοχός της προμηθευτεί το σήμα στις 27 Δεκεμβρίου, η οφειλή θα εμφανιστεί στο λογαριασμό του Ιανουαρίου και η εξόφληση θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Γ) Εκπτωση επί των τελών

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την κάρτα συμμετέχουν και στα προγράμματα επιβράβευσης των πιστωτικών καρτών.

Έτσι, ορισμένες κάρτες μπορεί να προσφέρουν από έκπτωση επί των τελών κυκλοφορίας, όπως συμβαίνει με το πρόγραμμα της Εμπορικής Τράπεζα (επιστροφή μετρητών 3%), σε άλλες συλλέγονται πόντοι ή ευρώ που εξαργυρώνονται σε επόμενες αγορές του κατόχου τους.

Δ) Άλλες προσφορές

Οι παραπάνω διευκολύνσεις μπορεί να συνδυάζονται με άλλες προσφορές, ανάλογα με την τράπεζα για όσους κάνουν χρήση της κάρτας για την πληρωμή του σήματος.

Για παράδειγμα η Citibank διοργανώνει κλήρωση με δώρο τα καύσιμα μίας ολόκληρης χρονιάς, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει σε 20 τυχερούς δωρέαν τέλη, ασφάλιση και καύσιμα, ενώ η Geniki Bank παρέχει έκπτωση 60 ευρώ στα ασφάλιστρα του οχήματος.


Το ύψος των τελών

Τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες για το 2012, διακρίνονται σε δύο κατηγορίες ανάλογα με το χρόνο κυκλοφορίας στη χώρα μας του οχήματος.

Συγκεκριμένα:

1) Οχήματα με ημερομηνία ταξινόμησης έως και τις 31/10/2010

Τα τέλη διαμορφώνονται με βάση τα κυβικά εκατοστά (κ.ε.) του κινητήρα τους ως εξής:

2) Οχήματα με ημερομηνία ταξινόμησης από την 1-11-2010

Τα τέλη υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ως εξής