A- A+
Βράβευση της Έκθεσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αξιολόγησε, για τέταρτη χρονιά, τις ετήσιες Εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τις οποίες δημοσίευσαν 40 ελληνικές επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτής της αξιολόγησης η οποία παρουσιάστηκε κατά την Ημερίδα «CSR FORUM 2011» (22.11.2011), η Εθνική Τράπεζα έλαβε το τρίτο βραβείο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον τελικό πίνακα αξιολόγησης, μαζί με άλλες δύο επιχειρήσεις, με βαθμολογία 43%.

Πρόκειται για την κορυφαία αξιολόγηση επιχείρησης του κλάδου από την εφαρμογή του θεσμού αυτού από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας, η οποία εκδίδεται για 4η συνεχή χρονιά, κατατάσσεται στο επίπεδο level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο απολογισμών Ε.Κ.Ε. GRI-G3, καλύπτει πολύ υψηλό ποσοστό των απαιτήσεων του προτύπου και διαθέτει εξωτερική επαλήθευση των στοιχείων που παραθέτει σε δύο βασικά κεφάλαιά της, αυτά της Εταιρικής Διακυβέρνησης και της Αγοράς.

Η αξιολόγηση αυτή αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση του υψηλού επιπέδου Εταιρικής Υπευθυνότητας την οποία η Εθνική Τράπεζα επιδεικνύει, διακρινόμενη για την υψηλή κοινωνική και περιβαλλοντική της ευαισθησία, τις επιδόσεις της στην αγορά και το εργασιακό της περιβάλλον, συνεχίζοντας μια παράδοση κοινωνικής προσφοράς 170 χρόνων.

Η Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2010 της Εθνικής Τράπεζας η οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων αναλυτικά στις ενέργειές της με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη, είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά στο κοινό στο διαδικτυακό της ιστότοπο www.nbg.gr.