A- A+
Επιδότηση 70% για δημιουργία εφαρμογών για smartphones και tablet-pc
Εν αναμονή της έναρξης υποβολής προτάσεων για την Αττική βρίσκονται οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος που επιχορηγεί μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις για την δημιουργία νέων ψηφιακών δυνατοτήτων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, μέσω smartphones και tablet-pc.

Κατεβάστε τον οδηγό του προγράμματος
Στόχος της δράσης «Digimobile» είναι να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις:

• Μείωση του κόστους λειτουργίας και βελτίωση της παραγωγικότητας, με αξιοποίηση εφαρμογών σε smartphones, που διευκολύνουν την κινητικότητα (mobility) των εργαζόμενων και επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα και την αξιοποίησή τους από οπουδήποτε.

• Συνθήκες ολοκληρωμένης προσέγγισης υφιστάμενων πελατών και νέων κοινών, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των «έξυπνων» κινητών και των tablet-pc για την παροχή προσωποποιημένης-στοχευμένης πληροφόρησης.

Το ύψος του προϋπολογισμού

Το ανώτατο ύψος του προϋπολογισμού διαμορφώνεται από το δικαιούχο. Σε κάθε περίπτωση ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 100% του κύκλου εργασιών της τελευταίας χρήσης της επιχείρησης.

Η μέγιστη ενίσχυση (επιχορήγηση) αφορά στο 70% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τα:

• €7.000 ευρώ για τις περιπτώσεις native mobile και web mobile εφαρμογών
• €1.400 ευρώ για τις περιπτώσεις που η επιχείρηση υλοποιήσει web mobile portal.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι υφιστάμενες οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο.

Οι εφαρμογές θα πρέπει είτε να απευθύνονται στους καταναλωτές (να είναι τύπου B2C - Επιχείρηση προς Καταναλωτή), είτε να απευθύνονται σε επιχειρήσεις ( τύπου B2B - Επιχείρηση προς Επιχείρηση ή Β2Ε - ενδοεπιχειρησιακές).

Επιπλέον, θα πρέπει να σχετίζονται με το αντικείμενο και τη δραστηριότητα της δικαιούχου επιχείρησης και απαραιτήτως να υλοποιηθούν σε μια τουλάχιστον πλατφόρμα εφαρμογών έξυπνων συσκευών.

Οι προθεσμίες

Tην αναβολή της υποβολής προτάσεων στη δράση digi-mobile για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου 2012, ανακοίνωσε η «Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ».

Η απόφαση αυτή κρίθηκε σκόπιμη λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ροής εισαγωγής προτάσεων έργων στη δράση digi-mobile από επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Στόχος είναι να διασφαλισθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η υποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων, μετά και από τις τεχνικές δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν κατά την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων σε κάποιες από τις λοιπές περιφέρειες λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής που παρατηρήθηκε.

Η νέα ημερομηνία θα κοινοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναβάθμισης των συστημάτων.

Το ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο της δράσης digi-mobile και κατά το διάστημα μεταξύ 30 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου υποβλήθηκαν επιτυχώς από επιχειρήσεις από ολόκληρη την Ελλάδα (πλην Αττικής) περισσότερες από 7.800 αιτήσεις, υπερκαλύπτοντας κατά πολύ υψηλό ποσοστό τον διαθέσιμο προϋπολογισμό των 12.000.000 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες Περιφέρειες (δημόσια χρηματοδότηση).

Υπενθυμίζεται ότι η δράση digi-mobile αξιοποιεί πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2013 συνολικού ύψους €15 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, προκειμένου να αξιοποιήσουν καινοτόμες εφαρμογές σε «έξυπνες» συσκευές κινητών επικοινωνιών (smartphones) και υπολογιστές-ταμπλέτες (tablet-pc).